.

Els lleidatans Pastorets Rock, que no tenen molt del primer però fan nom al segon, han estat els encarregats de conduir la festa d’encesa dels llums de Nadal a les 19.15 hores a Tarragona. Prop de 2.000 persones entre nens i nens, pares i mares, avis i família tota han aprofitat per apropar-se a la Rambla Nova i assistir a un espectacle musical de nadalenques i cançons populars amb pila energètica inclosa i lectura de postals dels infants. Aquest divendres també s’encendran els 700 motius nadalencs distribuïts per tot Tarragona.

L’enllumenat romandrà obert del 24 de novembre al 6 de gener, diàriament de les 18 a les 23 hores. El cost econòmic és de 212.000 € assumit per l’Ajuntament: el lloguer del material de l’enllumenat i la instal·lació tindrà un cost de 207.000 € i  la despesa energètica 5.000 €.

Dinamització comercial

Enguany, per primera vegada, l’Ajuntament i les 10 associacions de comerciants de la ciutat han treballat  conjuntament per tirar endavant la campanya de Nadal unint esforços i recursos per planificar les mateixes activitats amb un discurs unitari.

La consellera de Comerç, Elvira Ferrando, va afirmar en roda de premsa que això “és fruit de les reunions de la Taula de Comerç de Tarragona,  ja que hem vist que sumant energies es dinamitza tot el comerç i es dóna un impuls al consum;  és la manera d’assolir un marc associatiu integrat i cooperatiu, on estiguin representats totes les singularitats de les diferents associacions”.

La campanya promocional consistirà que els 184 comerços participants i estaran identificats amb un cartell a la porta i  disposaran d’una bústia de cartró. La botiga donarà als seus compradors unes butlletes i unes postals. Les butlletes s’hauran d’omplir amb el nom i contacte del comprador i dipositar-les a les bústies per participar en un sorteig. En total es distribuiran 73.400 les butlletes.

Al final de la campanya, el 3 de gener, cada botiga sortejarà premis entre totes les butlletes de la seva bústia. El dia 4 de gener se celebrarà la festa de cloenda;  a les 12 del migdia al Balcó del Mediterrani, a les 17 hores a Campclar i, a les 19 hores, a la Vall de l’Arrabassada.

Els comerços també lliuraran unes postals amb motiu de la campanya “Tarragona, un Nadal per escriure’ns”. Les postals   tenen una frase emotiva, per exemple:  “Ets un sol”, “Et trobo a faltar”, “Tinc ganes de fer-te riure”, etc;  s’han fet 11 versions diferents. En total es  distribuiran 40.000 postals pels comerços, el Mercat Central, el Mercat de Torreforta i en seus municipals.

La campanya impulsada per la conselleria de Comerç compta amb les associacions següents: Botiguers de Tarragona, Unió de Botiguers de Torreforta, Unió de Botiguers de Sant Pere i Sant Pau, Associació de Comerciants Via T, Associació de Comerciants de Campclar, Unió d’Empresaris Voltants Mercat Central, Nova Unió de Comerciants de Bonavista UCB, Associació de Comerciants Sant Salvador, Associació Centre Comercial la Vall de l’Arrabassada i Associació de Venedors del Mercat Central.

Com són temps convulsos, tot just a cinquanta metres d’obn es feia la festa i sota l’Estàtua dels Despullats un grup de prop de 50 persones mobilitzat a través de les xarxes socials s’ha concentrat per demanar la “llibertat dels presos polítics”.