.

Com  a conseqüència del referèndum sobre l’independència de Catalunya realitzat el passat 1 d’octubre, un nombrós grup de juristes de l’àrea de Tarragona van començar a aplegar-se per donar assessorament a aquells ciutadans que participaven en aquella jornada. Posteriorment han continuat treballant donant suport a totes aquelles persones que van ser agredides durant aquell dia en els diferents col·legis electorals tarragonins.

Ara, de la mateixa manera que estan fent diversos juristes d’arreu del territori, (s’han constituït col·lectius similars a  Reus, Tortosa, Girona i Lleida, entre d’altres) els juristes tarragonins hem decidit associar-nos sota l’associació “Juristes per la República”.

La presentació de la nova entitat es durà a terme el proper dimecres, 29 de novembre, a les 19.00 h, a la Sala d’Actes de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Tarragona, en un gran acte per demanar la llibertat del Conseller de Justícia, Carles Mundó, actualment en presó preventiva al Centre Penitenciari d’Estremera .

L’acte, que serà conduït per la periodista Anna Plaza, comptarà amb les següents intervencions:

Carles Perdiguero, advocat. En representació de Juristes per la república.

Andreu Van den Eynde. Advocat del Conseller de Justícia Carles Mundó, del Vicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras, de la Consellera de Treball Dolors Bassa,  del conseller d’Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència Raül Romeva, tots ells actualment en presó preventiva. També és advocat de la Presidenta del Parlament, Carme Forcadell i de la Secretària de la mesa del Parlament, Anna Simó.

Fina Palomar, Directora dels Serveis Territorials de Justícia de Tarragona.

Sergi Blazquez, advocat de l’entitat “Drets”.

Clourà l’acte:

AnnaMarta Roca, dona del Conseller de Justícia Carles Mundó.