.

Yolanda López va ser la número dos per Tarragona en les darreres eleccions generals per la candidatura d”En Comú Podem’. Foto: Tarragona21

La portaveu de Catalunya en Comú, Elisenda Alamany, i la membre de Podem Jessica Albiach ocuparan el segon i tercer lloc de la candidatura de Catalunya en Comú–Podem pel 21-D, acompanyant així el candidat per Barcelona, Xavier Domènech. L’assemblea que ha celebrat aquest dissabte la formació a Sant Adrià de Besòs ha aprovat les llistes que concorreran a les eleccions amb 674 vots a favor, 34 en contra i 121 abstencions. En la candidatura de Barcelona també hi consten la membre d’ICV Marta Rivas com a número quatre i el reusenc líder d’EUiA Joan Josep Nuet en el cinquè lloc. El candidat per Girona serà Llorenç Planagumà, per Lleida Sara Vilà i per Tarragona la representant de Podem, Yolanda López. Cal recordar que va ser la número dos a les darreres generals per la marca ‘En Comú Podem’, darrera de l’alcalde d’Altafulla i finalment escollit com a diputat Fèlix Alonso. El nomenament deixaria en no-res, cas de ser finalment escollida, el pacte establert dins de la coalició tot just després de les eleccions, segons el qual Alonso deixaria el seu escó a Madrid a López després de 18 mesos.

D’altra banda, l’assemblea també ha aprovat amb 785 vots a favor, 10 en contra i 22 abstencions que la formació concorri conjuntament amb Podem sota la marca Catalunya en Comú-Podem.

La formació ha valorat també aquest dissabte els punts inicials per al programa electoral, un programa que s’acabarà aprovant en una convenció programàtica que tindrà lloc el 2 de desembre després de celebrar debats territorials. El primer d’aquests punts inicials és el ‘Front democràtic’, que inclou l’amnistia dels presos polítics, la defensa de l’autogovern i la derogació de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució i l’impuls de la convocatòria d’un referèndum pactat.

ACN