.

Cartell promocional de les jornades. Foto: Cedida

Les Jornades Gastronòmiques del Pop de Mont-roig i Miami Platja s’han convertit en un referent gastronòmic del municipi i de la demarcació. Enguany aquesta proposta arriba a la seva quinzena edició i comptarà amb la participació de 21 establiments de restauració local que oferiran els seus plats, tapes i menús del dia 1 al 18 de juny.

Com sempre, els restaurants participants introdueixen dins la seva carta diferents plats elaborats amb el producte estrella: el pop, protagonista d’aquestes jornades per ser un mol·lusc que habita en grans quantitats als fons rocosos de la costa de Mont-roig, i especialment a les cales de Miami Platja. A més, les seves propietats nutritives i alimentàries fan que sigui un producte amb un gran ventall de possibilitats gastronòmiques dins de la cuina mediterrània. En concret hi participaran els següents establiments: Balmar, Can Salvador, Casa Xavi, Casablanca Cristal, Casal Sant Jaume, Eclipse Playa Cristal, Ginger, La Borda d’en Manel, La Cassola, La Cuina de l’Ermita, La Mar Salada, La Riviera, La Tasca d’en Joan, Limonero, Nou bar Martí, Plats & Co, Restaurant Cal Xato, Restaurant Can Ramon, Rin-Ran Gastrotapas, Sab’s Gourmet i Sol Lounge Beach / Maykao. Tots aquests establiments ofereixen propostes ben diverses amb preus per a totes les butxaques, des de petits tastets de 4’5 euros, a tapes de 10 o 12 euros i menús complets de 32’5 euros.

Tast en primícia
Alguns restaurants participants donaran el tret de sortida de les XV Jornades Gastronòmiques del Pop amb una degustació i maridatge del seu plat participant en el seu establiment per 5 €. Serà el dijous 1 de juny a partir de les 19 h. En aquesta ruta hi trobarem les propostes de Casablanca Cristal, Casal Sant Jaume, Eclipse Playa Cristal, Giger, La Mar Salada, la Tasca d’en Joan, Plats & Co, Rin-Ran Gastropatas i Sap’s Gourmet.

Sortejos
Com és habitual, l’organització ha preparat diversos sortejos, sigui a través d’una butlleta o del perfil instagram de Mont-roig Miami Turisme @montroigmiamiturisme, que permetrà el sorteig de 10 àpats per a dues persones degustant alguna de les creacions dels restaurants participants.