.

.

TOTS 21


Ecologistes en Acció de Tarragona i L’Ebre ha lliurat aquest divendres 28 de juliol a les 11,30h. a la sala de Plens de L’Ajuntament d’Altafulla, els distintius de la VIII Edició de Platges Verges 2017 amb els següent objectiu: valorar i felicitar des del punt de vista ecològic i de preservació del Medi els esforços de municipis i entitats per mantenir les platges dels seus termes municipals lluny de la massificació i l’alteració, tant urbanística com humana, del seu entorn natural.

L’acte de lliurament dels premis ha tingut la presència de varis alcaldes i regidors dels diferents municipis participants en aquesta VIII edició del guardó, així com també de les entitats conservacionistes que han participat en projectes de regeneració i protecció d’aquestes platges.

L’acte ha estat presidit pel Regidor de Turisme i Joventut d’Altafulla Pere Gomés i Miquel i per la Regidora de Medi Ambient Montse Castellarnau que han actuat com amfitrions en el lliurament dels premis d’ enguany. El President d’Ecologistes en Acció de Tarragona i L’Ebre Miquel Llop ha fet la presentació dels guardons.

Els municipis que han obtingut el guardó ‘Platges Verges’ d’Ecologistes en Acció han estat:

L’Ametlla de Mar amb 7 guardons a les platges del Torrent del Pi, Santes Creus, L’Estany Podrit, L’Illot, Port Olivet, Cala de la Llenya i Caleta del Cap de l’Àliga.

Tarragona amb 1guardó a les platja de Cala Jovera .

Deltebre amb 3 guardons a les platges de La Bassa de L’Arena, la Marquesa i la Punta del Fangar.

Alcanar amb 2 guardons a les platges de Timbes de Sòl de Riu i Aiguamoll de Sòl de Riu.

Viladecans amb 2 guardons a les platges de La Pineda de cal Francès la Platja del Remolar.

L’Ampolla 2 guardons per la Platja de Cala Maria i la platja dels Capellans

Creixell 1 guardó per la platja del Gorg de Creixell

Torredembarra 1 guardó per la platja dels Muntanyans i un guardo per la Platja del Canyadell compartit amb Altafulla.

Altafulla 1 guardó per la platja del Canyadell compartit amb Torredembarra.

Sant Carles de la Ràpita 1 guardó per la Platja del Trabucador.

Amposta 1 guardó per la Platja dels Eucaliptus.

Sant Jaume d’Enveja 1 guardó per la Platja del Serralo.

Reconeixements

A l’apartat de reconeixements s’han fet els següents:

A Greenpece-Tarragona i L’Ebre per la seva campanya a les platges del litoral de Tarragona i L’Ebre “No als Plàstics” que contribueix a combatre els perjudicis ambientals que aquest material ocasiona en la flora i fauna marina.

Representants d’Ecologistes en Acció de Tarragona i L’Ebre han manifestat la necessitat de seguir amb platges Verges com a eina de preservació dels llocs més verges del litoral fins que no hi hagi per part de l’Administració catalana un reconeixement a aquest tipus de platges objecte d’aquests guardons.