.

Imatge de 'El dia de la ilusión' de ONCE

Imatge de 'El dia de la ilusión' de ONCE

Gairebé 2.500 alumnes procedents de 34 centres escolars de Tarragona ja s’han inscrit a aquesta 30ena edició del Concurs que, sota el lema ‘Fem campanya pel dia de la il·lusió’, els proposa imaginar 1.111 motius per il·lusionar-se.

Com en totes les edicions, els alumnes són els autèntics protagonistes en el seu aprenentatge i, amb unitats didàctiques que es faciliten als professors, tenen la llibertat de desplegar tota la seva creativitat i, d’aquesta forma, poder plasmar la seva idea en un cartell o un vídeo publicitari depenent de la categoria a la qual participen.

Sota el lema ‘Fem campanya pel dia de la il·lusió’, l’ONCE i la seva Fundació conviden tots els estudiants de Primària, ESO i Educació Especial, com a principals generadors i emissors de la il·lusió, que ens ajudin, mitjançant l’elaboració d’una campanya publicitària, a atorgar-li el reconeixement que es mereix i instaurar El dia de la il·lusió. El termini de presentació de treballs s’amplia fins el 16 de març.

A Catalunya hi ha uns 1.500 estudiants cecs o deficients visuals greus

Participant en aquest projecte, els estudiants, podran comprovar el poder de la il·lusió, ja que totes les seves idees i motius serviran per recolzar la nostra iniciativa davant les autoritats europees perquè a partir de 2014, i gràcies a ells, s’instauri de forma oficial el 13 de desembre com El dia de la il·lusió.

Una novetat d’aquesta edició és que la participació englobarà tots els alumnes de l’aula, que estaran dirigits per un docent.

Com en anteriors edicions, els alumnes participen dins d’una determinada categoria, segons el curs en el qual estudiïn:

– Categoria A: alumnes de 3r i 4t de Primària
– Categoria B: alumnes de 5è i 6è de Primària
– Categoria C: 1r, 2n, 3r i 4t de l’ESO
– Categoria D: Educació Especial

Els alumnes de primària de la categoria A i B hauran de fer un cartell publicitari, els alumnes de secundària, categoria C, hauran de realitzar un vídeo publicitari de 30 segons i els alumnes de la categoria D podran triar entre el cartell o el vídeo publicitari.

En ambdós formats s’han de fonamentar els motius pels quals és tan important posar de manifest la il·lusió. Els treballs es complementaran amb un ‘Oncedecàlogo’ en què es recolliran les onze raons per les que l’aula considera necessari tenir un ‘Dia de la il·lusió’. La presentació del ‘Oncedecálogo no puntua en el Concurs, però sí que és necessària per participar.

Tots els alumnes treballaran i enviaran els seus treballs de forma online.

El Concurs s’estructura en les fases Provincial, Autonòmica i Nacional. Només per participar, tots els alumnes rebran un regal; els guanyadors provincials rebran una bossa bandolera; els guanyadors autonòmics, una “caixa d’experiències” per gaudir d’una activitat conjunta amb l’aula; i els guanyadors estatals tindran com a premi l’estada, durant un cap de setmana, en el Campament de la Il·lusió, en el que igualment transcorrerà l’acte d’entrega dels premis.

Com en ocasions anteriors, a través de www.concursoescolaronce.es, els mestres tindran accés a informacions i material didàctic per ajudar els joves a entendre que el més important és prendre consciència dels problemes dels altres i de posar-se en el seu lloc.

El termini de presentació de treballs s’amplia fins el 16 de març.