.

Imatge d'arxiu d'una Sant Silvestre celebrada a Tarragona

Imatge d'arxiu d'una Sant Silvestre celebrada a Tarragona

El proper dia 31 de desembre, es donarà tret de sortida a les 17.30h de la tarda des de la Cofradia de Pescadors la 10a Cursa de Sant Silvestre a Tarragona, una de les més participatives en l’últim dia de l’any a tota Catalunya, amb 1.700 participants en aquesta edició.

Són 7km de cursa entre “popular i competitiva” comenta a Tarragona21 el secretari de Tarragona Fondistes, organització, Tomàs Biosca. “La cursa té origen espontani i va començar amb 300 participants, xifra que ha anat augmentant amb els anys” diu, i assenyala que “tot i així valorem més la qualitat que la quantitat”.

Biosca afirma que “a més el preu s’ha mantingut respecte als dos últims anys, 10€, que també doten a la cursa de sentit solidari amb donació a la Fundació Bonanit que aquell dia oferirà també xocolatada”.

Enguany la convocatòria ha rebut 200 inscripcions més que l’any anterior, tot i que hi ha llista d’espera, afirma. En aquest sentit no es descarta que hi hagi corredors per compte propi que facin ascendir la xifra fins als 2.000, tot i que ells no es poden fer responsables i ho desaconsellen.

L’any passat hi havien corredors d’indrets diversos com de França i Alemanya, els que volen poden anar disfressats. S’entregaran diversos premis com un trofeu als tres primers classificats i vals de material esportiu, premis als quatre primers socis i pernils als grups més nombrosos a partir de 7 persones.