.

Son empreses compromeses amb la sostenibilitat. Foto: Cedida

Son empreses compromeses amb la sostenibilitat. Foto: Cedida

La Federación Empresarial de la Indústria Química Española (Feique) ha fet públic aquest dijous que un total de 58 empreses químiques, adherides totes al programa voluntari Responsible Care, han renovat l’1 de març la certificació de marca RSE – Empresa Responsable de Responsible Care. D’aquestes 58, un total de 17 són empreses membres de l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT).

La marca RSE-Empresa Responsable de Responsible Care és una certificació atorgada per Feique, i garanteix el compromís empresarial del sector amb la Sostenibilitat i la Responsabilitat Social Empresarial, sota el paraigua de Responsible Care i posant en valor la seva contribució al Desenvolupament Sostenible.

Les 17 empreses de l’AEQT que han renovat la certificació són: BASF, Carburos Metálicos, Clariant, Covestro, Dow, ELIX Polymers, Ercros, Inovyn, IQLIT Emulsiones Poliméricas, Iqoxe, Kemira, Messer, Plixxent, Repsol, Tepsa, TDE i Vopak Terquimsa.

L’objectiu d’aquesta iniciativa, que ja va començar el març del 2015 i que es renova cada dos anys, és dotar les empreses adherides al programa Responsible Care d’un reconeixement visible, per part de Feique, que garanteixi i deixi constància del seu compromís amb les polítiques de Sostenibilitat i RSE posant en valor, davant d’organismes públics i privats, institucions competents i la societat en conjunt, la seva implicació i contribució essencial en aquests àmbits.

Les empreses que poden aplicar aquest distintiu, totes adherides al programa Responsible Care, han de complir una sèrie de requisits específics d’exercici de la seva activitat que són necessaris per obtenir l’autorització d’ús. El període de vigència s’estableix en dos anys prorrogables, i s’inicia un nou període de l’1 de març del 2023 fins a l’1 de març del 2025.

Amb més de 30 anys d’implantació a Espanya, Responsible Care és la iniciativa voluntària internacional del sector químic per a la millora contínua de la Seguretat, la Salut i la Protecció del Medi Ambient en totes les operacions, d’acord amb els principis de la Sostenibilitat i la RSE. Actualment, més del 60% de la producció química espanyola es fa en empreses adherides a Responsible Care.

Responsible Care, que ja s’aplica a més de 60 països a tot el món, constitueix els fonaments de la Sostenibilitat i la RSE d’aquesta indústria, basant-se en una visió integradora del legítim desenvolupament de l’activitat productiva de les empreses químiques juntament amb la contribució aquesta indústria al benestar social i al desenvolupament sostenible.