.

Antonio Rodríguez a la porta de Rambla Vella 57. Foto: Tarragona 21

Antonio Rodríguez a la porta de Rambla Vella 57. Foto: Tarragona 21

Juan Carlos és diabètic i ja fa quatre anys que viu a Tarragona. Aquest mes d’agost s’ha apropat cada matí al número 57 de Rambla Vella per recollir el seu esmorzar. “Sóc de Toledo i ja fa temps que estic sense feina i aquí no tinc família” explica a Tarragona 21.

Els seu esmorzar és un dels 160 que Antonio Rodríguez i quatre voluntaris més reparteixen des de les 9h fins les 11h de dilluns a diumenge. Aquesta iniciativa substitueix ‘Café i Caliu’ durant el mes d’agost. “Molts ens pregunten on està el cafè a falta d’alguna cosa calenta pel matí, explica Antonio Rodríguez, impulsor del projecte. Qui afirma que “és una tasca molt agraïda”. Antonio recull a última hora del tarda als forns Garnier i Fleca Flaquè el pa i les pastes pels 130 usuaris que haurà de rebre el dia següent.

Des de primera hora del matí (6:45h), voluntaris com la Conchita Antich preparen bosses de pícnic on inclouen mitja baguet d’embotit o truita, dues pastes, un suc, aigua i fruita. Conchita afirma que “val la pena” i que “després et reconeixen pel carrer i et saluden”. A les 9h s’obren les portes i es formen llargues cues. Antonio té preparada una llista amb els noms i el document d’identitat dels usuaris. Fins a les 11h l’activitat no para i tampoc ho fan els voluntaris que segueixen preparant bosses. En tancar portes, es començar a recollir i a netejar per preparar-se per l’endemà.

“Tot i que hi ha tota mena de perfils, la majoria dels usuaris són homes” explica Antonio. “A més a més, molts d’ells envelleixen molt ràpidament per les condicions personals i econòmiques en les que es troben” explica.

B.U.

Quatre dels voluntaris preparant entrepans el passat dissabte. Foto: Tarragona 21

Quatre dels voluntaris preparant entrepans el passat dissabte. Foto: Tarragona 21