.

.

TOTS 21


Una voluntaria del Banc Farmacèutic a la Farmàcia de Pere Martell

Una voluntaria del Banc Farmacèutic a la Farmàcia de Pere Martell

El Col·legi de Farmacèutics de Tarragona participa aquest dissabte, per tercer any consecutiu, en la 7ª Jornada de Recollida de Medicaments que organitza el Banc Farmacèutic, per destinar-los a les persones més necessitades a través de diferents entitats d’acció social del territori. A la demarcació de Tarragona s’han afegit a la campanya 16 farmàcies i 17 voluntaris que tenen l’objectiu de recopilar 956 medicaments.

la farmàcia del Carrer Pere Martell, una de les voluntàries explica a Tarragona21 que la jornada consisteix en una recollida de medicaments comprats pel ciutadà a la mateixa farmàcia i aquests s’entreguen posteriorment a l’ONG Banc Farmacèutic que els facilita a entitats assistencials de la zona de forma gratuïta, “la nostra tasca és explicar la iniciativa als ciutadans i animar-los a comprar algun dels medicaments sol·licitats per les entitats assistencials”.

Esther Fernández, farmacèutica del mateix establiment explica a aquest digital que “de moment anem prou bé i és al matí quan s’espera més donacions que a la tarda”, tot i que en un altre farmàcia la voluntària allà present comenta que “per la situació cèntrica en què estem, de moment la cosa va fluixa i abunden molt els ibuprofens, el més barat, quan fa falta també d’altres”.

Entre els medicaments necessaris hi ha els analgèsics, antiàcids, desinfectants i productes de fer cures

Entre els medicaments necessaris hi ha els analgèsics, antiàcids, desinfectants i productes de fer cures

Pel que fa a la forma d’organitzar-se, Fernández explica que “al adherir-nos a la campanya rebem un llistat de medicaments necessaris com són els analgèsics, antiàcids, desinfectants i productes de fer cures, aspirines…”. Sobretot són necessaris aquells bàsics i que no entren per la seguretat social. A més segons diu, “també es podran donar la setmana vinent tot i que ja no hi haurà voluntaris”.

A tota Catalunya són gairebé 280 les farmàcies catalanes que s’han sumat a la iniciativa amb 329 voluntaris que han d’aconseguir la donació de gairebé 20.000 medicaments. La campanya, sota el lema “Dóna un medicament a qui més ho necessita”, també es fa a altres punts de l’estat espanyols fins al 15 de febrer.

L’any passat es van obtenir més de 16.000 medicaments a tot l’estat amb una participació de 300 farmàcies i 520 voluntaris.

-Adrià Recasens-