.

.

TOTS 21


Una imatge contra la reforma local del PP

Una imatge contra la reforma local del PP

Aquest dijous a les 13h a Sant Cugat del Vallès es dóna cita una trobada del Consell de Governs locals per acordar una data i presentar un recurs per part d’un centenar de municipis de tota Catalunya contra el Projecte de Llei de racionalització i sostenibilitat de l’Administració local i també al compliment de l’Article 142 de la Constitució espanyola per a la defensa de l’Autonomia municipal.

El Ple de l’Ajuntament d’Altafulla celebrat el 20 de març va aprovar amb tots els vots a favor excepte el del PP -8 a favor i 1 en contra- la moció presentada pels grups municipals d’Alternativa Altafulla, SI i CiU, instant al Govern d’Espanya la retirada immediata. La moció manifestava el convenciment que aquesta reforma de l’Administració local que pretén impulsar el govern del PP “només respon a criteris recentralitzadors i obvia les realitats diverses i plurals que conviuen avui a l’Estat espanyol”. Entre altres suposa una reducció del número de regidors que reben una retribució pel seu treball.

L’Associació Catalana de Municipis (ACM), la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), CCOO i UGT s’han unit per impulsar la campanya “Serveis municipals en perill per reformes del gobierno central”, que vol alertar de la “involució” que suposarà la Llei de racionalització i sostenibilitat de l’administració local que impulsa l’executiu de Rajoy.

Els sindicats han pronosticat que si s’aplica la reforma local del PP es destruiran de 30.000 a 50.000 llocs de treball públics directes i indirectes a Catalunya, i al voltant de 300.00 en el conjunt de l’Estat, segons els càlculs de CCOO.

També es demana un procés de negociació d’un pacte local amb la FEMP que permeti “un finançament adequat dels municipis i les fórmules que permetin assegurar el manteniment dels serveis que ofereixen a la ciutadania des de la iniciativa pública”.

D’altra banda, s’insta a la Generalitat de Catalunya a “defensar fermament les competències exclusives que té Catalunya en règim local i expressar el suport explícit de l’Ajuntament d’Altafulla a aquesta defensa”.