.

Imatge del Complex Industrial de Repsol a Tarragona.

Catalunya i més concretament la província de Tarragona serà una de les zones més afectades per la decisió de Repsol de deixar en stand by les seves inversions en nous projectes industrials.

El major volum d’inversions en perill es concentra a la demarcació de Tarragona, on la companyia havia anunciat el desenvolupament de diversos projectes. A la ciutat de Tarragona estava previst el desenvolupament del major electrolitzador a Espanya, de 150 MW i amb capacitat per produir fins a 1 giga vat d’hidrogen verd, amb una inversió que rondava entre els 250 i els 300 milions d’euros.

També havia anunciat el desenvolupament de l’Ecoplanta del Morell, anunciada com la primera planta d’Espanya amb capacitat per a la transformació de residus sòlids urbans no reciclables a metanol, que s’utilitzaria per fabricar nous materials i biocombustibles avançats. És aquest projecte, on també hi participaria Enerkem (líder tecnològic), s’estimava un pressupost de 750 milions d’euros.

Entre aquests projectes i altres projectats a la resta del país, el risc inversor de Repsol se situaria gairebé en 1.500 milions d’euros.

Repsol justifica aquesta prudència inversora pel malestar davant la decisió del Govern d’establir indefinidament l’impost extraordinari per a les companyies energètiques que graba els ingressos. Des de la companyia s’assegurat que és “il·legal, anticonstitucional i discriminatori” i que “lluitaran fins al final als tribunals”.