.

.

TOTS 21

3 de 9 de la Vella de Valls. Foto: Tots21

Tres anys després de la darrera gran actuació castellera, la de 2019, Vilallonga del Camp s’ha retrobat amb el passat aquest diumenge de Festa Major. Tot i que no ha estat una jornada gloriosa, com per exemple la de juliol de 2018, en què es va convertir en plaça de gamma extra, ha tornat el somriure al món casteller, molt actiu a Vilallonga, on els seus seguidors militen a les colles de Valls i de Tarragona. Força gent de Vilallonga era avui protagonista castellera a la seva vila.

La Vella de Valls i la Jove de Tarragona, dos monstres castellers habituals a la plaça vilallonguina, han ofert una actuació on han complert l’expedient. Els de Tarragona han obert amb un 7 de 8, han seguit amb un 3 de 8 i han acabat amb un 4 de 8, tots descarregats.

Els vallencs han començat amb un 3 de 9f que han hagut de desmuntar en el primer intent, han seguit amb un 5 de 8 i han finalitzat amb un 4 de 8. Quatre pilars de quatre de la Jove, un de sis descarregat de la Vella, i quatre pilars de cinc descarregats de la Vella han rematat la feina en la ronda de pilars.

7de8 de la Jove de Tarragona. Foto: Tots21

L’alcaldessa, Gemma Benaiges, s’ha mostrat molt satisfeta que Vilallonga hagi a tornat a recuperar les sensacions castelleres arrabassades per la pandèmia. Al balcó de l’Ajuntament l’han acompanyat la presidenta de la DOQ Avellana de Reus, la vilallonguina Ester Gomis -que fou la designada per fer la Crida a la Festa i és la primera dona presidenta de la DO-, i el representat d’Unió Nuts, el també vilallonguí Ramon Fortuny. Benaiges subratllava especialment ‘que sigui una dona’ la que presideixi per primera vegada la DO, com ella és la primera dona que ha estat alcaldessa a Vilallonga.

La Festa Major està essent ‘un èxit de participació i com a mostra, la gran assistència de públic al concert de la Maravella celebrat a la pista esportiva Josep Maria Salvat’, destacava Benaiges a Tots21. ‘També els Gegants han pogut fer cercaviles pels carrers, ja que fins ara només feien sortides estàtiques degut als rigors de la pandèmia’, apuntava l’alcaldessa. ‘Els actes per als joves també han tingut molt seguiment’.

No obstant això, la seguera ha provocat la suspensió de la guerra de l’aigua: ‘No tocava fer-la amb el que estem passant i ho vam substituir per uns inflables per la mainada’, recordava. Fins dimarts hi ha festa a Vilallonga.

Consulteu la programació en aquest enllaç.

J. Garcia