TOTS 21

L’edifici 112 de Reus, des de l’accés principal. Foto: ACN

Les treballadores dels centres de Zona Franca i Reus del 112 es declaren en vaga indefinida a partir del proper 21 d’agost. La vaga ha estat convocada per CGT Catalunya avui mateix i l’objectiu, segons han informat en nota de premsa des de la central sindical, «és fer evident un cop més la necessitat d’encarar el conflicte laboral que existeix des de fa mesos. La lluita de les treballadores té com a objectiu aconseguir un conveni propi (actualment es forma part del conveni de Call Center) i la internalització del servei».

L’inici del conflicte laboral es remonta al passat mes de maig quan l’antiga empresa adjudicatària del servei, Grupo Norte, es va declarar en concurs de creditors voluntari. La Generalitat va posar en marxa un procés d’assignació del servei d’urgència que finalment va recaure en Ferrovial, la mateixa empresa que gestiona el 061. L’abandonament sobtat de l’antiga empresa que gestionava el servei, va posar en perill el cobrament de les nòmines de les treballadores i això va ser el detonant de l’inici de les protestes.

El punt àlgid de les mobilitzacions va tenir lloc durant la vaga de Sant Joan, “vaga” que no es va poder dur a terme com estava previst, ja que el Departament de Treball va instaurar uns serveis mínims del 100%, «vulnerant un dret fonamental de les treballadores i provocant que la CGT els impugnés», tal com recorda al comunicat.

A partir d’aquí el Comitè d’Empresa de Reus i l’ATTC (Associació de Teleoperadors i Telegestors de Catalunya), igual que ja havien fet amb anterioritat, va demanar reunir-se amb el Departament d’Interior i el CAT112 per tal d’afrontar el conflicte laboral. Malgrat que les peticions han estat reiterades i varies formacions polítiques han tractat la qüestió en seu parlamentària, «no hem obtingut cap compromís d’abordar la qüestió», conclou la nota.

Redacció