.

El Nàstic segueix viu a la Copa

El Nàstic es classifica per als setzens de final de la Copa del Rei en derrotar als penals al Rayo Vallecano (4-5). Maloku avançava els grana a la primera meitat, però Manucho posava les taules només arrencar la represa. Dimitrievski ha aturat un penal a Miku en el 93. El Nàstic coneixerà el seu rival el proper divendres. Serà un Primera Divisió que no juga competició europea.

Com si d’un nou grup d’amics d’Erasmus es tractés, el Nàstic encarava aquesta Copa com una nit qualsevol. Sortir a prendre alguna cosa, però sense grans expectatives. I ja sabem com acaben aquestes històries. Vas fent rondes i al final t’acabes “liant”. I més si tens al típic amic macedoni anomenat Dimitriesvki, que quan estàs a punt de marxar et demana un ‘xupito’. I en vas fent més i ja no pots evitar quedar-te a fer una ronda més.

La primera meitat de la nit del conjunt grana era sòlida i seriosa. Donant mostres d’un equip més assentat, tot i els nombrosos canvis respecte a altres festes. Suzuki, que no se’n perd ni una ja avisava de les intencions amb una rematada de cap. La resposta del Rayo arribava mitjançant un xut d’Àlex Moreno. L’atacant rayista trencava la defensa visitant, però es topava amb Dimitrievski.

Als 23 minuts, Maloku, un dels recents arribats al grup, s’estrenava com a golejador amb la samarreta grana. Una centrada de Giner l’enviava al fons de la xarxa el croata. El Nàstic es tornava avançar en el marcador per tercer partit consecutiu. I aquesta vegada aguantava l’avantatge fins al descans, tot i l’ocasió claríssima de Claveria que enviava la pilota als núvols en boca de gol.

Però al minut cinc de la represa, el Rayo empatava mitjançant Manucho, que havia entrat després del descans. Moreno també havia mogut la banqueta amb el canvi de Madinda per Maloku. Un plantejament més conservador que provocava menys presència ofensiva. Els grana s’apagaven. No eren capaços de generar perill. I començaven a patir en defensa per culpa d’un Manucho omnipresent.

Tot semblava conduir cap a la pròrroga. Però al límit del temps afegit, apareixia un vell conegut. I no massa estimat. Eiriz Mata va voler ser protagonista. Djetei fallava en defensa i deixava a Lass tot sol davant Dimitrievski. El davanter rayista superava amb una vaselina al porter. Llavors l’àrbitre interpretava que el porter havia fet caure en penal al davanter. Miku seria l’encarregat d’executar el càstig. Però es topava amb un imperial Dimitrievski. Una aturada de mèrit per seguir allargant la nit.

Una pròrroga boja amb clares ocasions tant pel Rayo com pel Nàstic en botes d’Àlex López, Manucho i un cop de cap d’Emaná. Així, l’eliminatòria es resoldria als penals. Quinze llançaments després, el Nàstic celebrava la classificació per a la següent ronda. Un Primera Divisió espera al conjunt grana. El sorteig serà divendres i tocarà, segur, un conjunt de Primera. Hi ha una possibilitat remota, 1 entre 6, que el Nàstic s’enfronti amb un conjunt Europa League.

Fitxa tècnica:

Rayo Vallecano: Gazzaniga, Quini, Zuculini, Zé Castro, Nacho, Clavería (Trashorras 45′), Fran Beltrán, Lass, Álex Moreno (Galan 100′), Piti (Maucho 45′) i Miku

Nàstic: Dimitrievski, Giner, Djetei, Suzuki, Kakabadze, Molina, Muñiz (Rharsalla 85′), Delgado (Àlex lópez 90′), Lobato, Maloku (Madinda 45′) i Emanà.

Àrbitre: Eiriz Mata. Ha amonestat als locals Beltrán (60′), Quini (68′), Manucho (76′), Trashorras (80′) i als visitants Maloku (45′), Molina (87′), Dimitrievski (90′)

Gols: 0-1, Maloku (23′); 1-1, Manucho (50′)

Incidències: Partit corresponent a la tercera ronda de la Copa del Rei a Vallecas.