.

•A través de l’exposició del cas de Barcelona, amb la visió estratègica dels ponents, s’analitzaran les possibilitats en el desplegament de models per a la implicació de la societat en el turisme.

• A través de l’exposició del cas de Barcelona, amb la visió estratègica dels ponents, s’analitzaran les possibilitats en el desplegament de models per a la implicació de la societat en el turisme.

El seminari “El model de Barcelona: un exemple inspirador de la participació en turisme” analitzarà demà, dijous, a Vila-seca els reptes que suposa la creació d’un espai de participació en l’àmbit turístic, així com les possibilitats en el desplegament de models per a la implicació de la societat en aquesta activitat.

Organitzat pel Laboratori d’Innovació i Intel·ligència Turística (LAB-IIT) del Departament d’Innovació Turística del centre tecnològic Eurecat i el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona a Costa Daurada i Terres de l’Ebre, amb la col·laboració de la Facultat de Turisme i Geografia de la Universitat Rovira i Virgili, el seminari crearà un espai de debat i d’anàlisi amb els participants, “tot coincidint amb l’augment de l’interès per implicar als residents en la gestió turística i per adoptar la convivència de manera intel·ligent i com a generadora de valor”, com indica el cap del LAB-IIT, Jordi Calabuig.

Això s’aconseguirà a través de la perspectiva estratègica del director de Turisme de l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Suñol, que oferirà una visió retrospectiva i el balanç del Consell Turisme i Ciutat de Barcelona, i del director de Consultur, Divisió de Turisme de Cegos, Josep Andreu Casanovas, qui aportarà una visió externa des de l’àmbit de la consultoria i del sector privat.

El director de Turisme de l’Ajuntament de Barcelona destaca que “el Consell de Turisme i Ciutat va ser creat a l’Ajuntament de Barcelona el novembre de 2015 com a proposta pionera en aplegar el conjunt d’agents vinculats a l’activitat turística de la destinació i, en aquest període, ha esdevingut un espai fonamental per a la governança de la ciutat”.

Obriran el seminari la directora del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Marta Farrero, i el cap del Laboratori d’Innovació i Intel·ligència Turística del Departament d’Innovació Turística d’Eurecat, Jordi Calabuig.

Segons un estudi elaborat per l’Organització Mundial del Turisme (OMT) i IPSOS a partir de 12.000 entrevistes online a residents en destinacions de turisme urbà de 15 països diferents, el 52 per cent opina que l’activitat turística genera un impacte mitjà o elevat pel que fa a la generació d’ingressos i riquesa. No obstant això, gairebé la meitat pensa que s’haurien de desenvolupar mesures per gestionar millor el turisme que contribueixin, per exemple, a les infraestructures i instal·lacions o a crear experiències que beneficiïn tant els residents com els turistes.