.

.

TOTS 21

Imatge de l’accés a la presó de Mas d’Enric. Foto: ACN

Ahir a la tarda un funcionari de vigilància del Centre Penitenciari Mas d’Enric va ser agredit greument per un intern. Els fets es van produir al voltant de les 17 h al pati del Mòdul 2 quan l’intern A.S. va donar un cop de puny a la cara del treballador de manera sobtada i sense cap motiu aparent. El professional va caure d’esquena al mig del pati, on es trobaven el prop d’un centenar d’interns, que no van secundar en cap moment l’agressor.

La reacció de la resta de personal va ser immediata, activant les mesures d’emergència pertinents. L’intern va ser conduït al Departament Especial i el funcionari va ser traslladat a la Mútua d’Accidents

En un comunicat de premsa fet públic aquest migdia, des de CCOO es vol recordar que «aquest intern, amb un llarg historial de delictes amb extrema violència, ja havia protagonitzat un seguit d’incidents violents al nostre centre. Des de la secció sindical de CCOO denunciem un cop més que les agressions als professionals penitenciaris han de ser catalogades com atemptat contra l’autoritat, CCOO realitzarem el seguiment de les mesures preses envers l’intern per tal que fets com aquests no quedin impunes i s’apliquin les penes corresponents a aquest delicte».

CCOO demana a la Secretaria de Mesures Penals «que aquesta tipologia d’interns molt agressius, amb escassos recursos per gestionar situacions desestabilitzadores, una baixa tolerància a la frustració i manca de control d’impulsos, siguin ubicats en departaments on puguin ser tractats i no representin una amenaça contra la integritat física dels professionals penitenciaris i de la resta d’interns».

Tanmateix, CCOO sol·licita a la Secretaria, «la qual cataloga incomprensiblement l’agressió com a lleu, que rectifiqui i la consideri molt greu, denunciant els fets de manera immediata al jutjat de guàrdia».

Redacció