.

.

TOTS 21

Cartell de la campanya

Sota el lema ‘Biblioteques orgulloses, biblioteques diverses’, el departament de comunicació de l’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH) llança una petita iniciativa al Camp de Tarragona i al Baix Penedès per l’Orgull 2020 i aconsegueix el compromís de 13 ajuntaments per tal d’ampliar el catàleg de les seves biblioteques públiques amb títols amables per al col·lectiu LGTBI.

D’aquesta manera, els municipis de Mont-roig del Camp i Miami platja, Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Salou, Vila-seca, Els Pallaresos, Reus, la Selva del Camp, el Pont d’Armentera, els Guiamets, Alcover, Valls, Torredembarra i el Vendrell inclouran en el catàleg de les seves biblioteques exemplars del manual ‘LGTBI. Claus bàsiques’ i de la novel·la ‘Menos Drama y más Banana’.

El president de l’Observatori, Eugeni Rodríguez, ha explicat que “el 28 de juny celebrem l’Orgull LGTBI per commemorar els altercats de Stonewall”. “Lluim la bandera LGTBI per recordar els fets, seguir avançant en la lluita per una igualtat real i efectiva, i per abraçar la diversitat en les seves múltiples expressions”. Tanmateix, ha recordat que “el confinament i la nova normalitat han canviat el concepte que es té de les manifestacions i les festivitats entorn de l’Orgull”, ja que “no hi haurà manifestacions multitudinàries, carrosses, ni revetlla”, però “existeixen moltes altres maneres de celebrar l’Orgull, i una d’elles és apostar per la cultura i la diversitat ampliant el catàleg de les biblioteques públiques”.

Per això, des de l’àrea d’igualtat i des de les biblioteques de més d’una desena d’ajuntaments del Camp de Tarragona i del Baix Penedès, s’han sumat a la iniciativa ‘Biblioteques orgulloses, biblioteques diverses’. Les obres recomanades per l’Observatori són el primer manual LGTBI pensat per a persones no LGTBI titulat ‘LGTBI, Claus bàsiques’, escrit pel mateix president de l’OCH i el coordinador tècnic, Cristian Carrer i la novel·la ‘Menos Drama y Más Banana’ de l’activista i escriptor tarragoní Jose Cuadrado (Josemola).

Redacció