.

.

TOTS 21

Imatge d’una edició anterior del Carnaval de Roda

El Carnaval s’apropa i Roda de Berà ja ha posat en marxa tots els preparatius per gaudir d’aquesta festivitat tan esperada pels rodencs.

Com a novetat, el programa d’aquest any inclou una nova rua de platja la qual recorrerà el Port Esportiu, sortint des de la plaça Luis del Olmo fins arribar al passeig marítim de Costa Daurada. La concentració tindrà lloc a les dotze del migdia i la sortida mitja hora més tard. En finalitzar, l’Associació de Veïns Costa Daurada-Berà oferirà un vermut a la plaça Sant Jaume per a tots els participants.

Dissabte a la tarda tindrà lloc la gran rua de Carnaval. La concentració serà a les set de la tarda a l’aparcament de l’institut. Les carrosses i comparses participants recorreran els principals carrers del nucli urbà fins arribar a la plaça de l’Ajuntament on el Rei Carnestoltes llegirà el seu pregó. I a la nit, a partir de les onze, se celebrarà un ball de Carnaval amb el grup Shakata, al Casino Municipal.

Per segon any consecutiu Roda de Berà i Creixell uniran esforços per fer les seves respectives rues més vistoses i participatives. Així, la gran rua de Carnaval rodenca comptarà amb la participació de grups del poble veí, i, en finalitzar, algunes carrosses del nostre municipi es desplaçaran fins a Creixell per participar-hi.

El torn dels més petits arribarà diumenge a la tarda amb la rua infantil, a partir de dos quarts de sis de la tarda, des de l’avinguda Fèlix Martorell fins el Poliesportiu Municipal. Allà, en acabar, tindrà lloc la batalla de confeti, l’animació infantil amb la Patrulla Canina i es repartirà xocolata desfeta entre tots els assistents.

Per posar fi al curt regnat del ‘rei dels poca-soltes’ dimecres a la tarda, a partir de dos quarts de sis, se celebrarà l’enterrament d’en Carnestoltes i la crema del seu cos. Tot aquell que vulgui podrà vetllar-lo al Patronat Municipal i seguidament, el Ball de Diables de Roda de Berà, entitat organitzadora, durà a terme el seguici mortuori, des de la plaça de la Sardana. Per finalitzar es llegirà el seu testament, es cremarà el fèretre i es convidarà a xocolata desfeta a tot aquell que hi assisteixi a la cita disfressat.