.

.

TOTS 21

Imatge del Mercadal aqeust matí de diada. Foto: Cedida

Molts pendents del temps, amb un matí radiant que s’ha esgarriat una mitja hora amb una forta tempesta al migdia, aquesta diada de Sant Jordi és per a Reus la jornada del retorn al carrer sense aforaments limitats per seguir l’Any Ferrater, que ha situat la ciutat al capdamunt de les referències culturals de Catalunya. La Teoria dels cossos s’ha llegit i s’ha viscut a la ciutat.

La Diada de Sant Jordi d’aquest 2022 està marcada pel retorn a la normalitaat després de la pandèmia, amb parades de llibreries i floristeries, situades a la plaça del Mercadal, i de diferents entitats repartides pels carrers i places del voltant, des del Fossar Vell fins a la plaça del Prim. En total hi ha 62 parades d’entitats, 11 floristeries i 10 llibreries.

L’ambient de la Diada s’ha viscut des de primera hora del matí. Activitats de tot tipus se succeiran durant tota la jornada a la plaça, amb un protagonisme destactat pels autors locals que signen les seves novetats i per Gabriel Ferrater en l’any que es compleix el centenari del seu naixement i que es commemora l’Any Ferrater.

Daniel Recasens, presentant el llibre infogràfic de Ferrater. Foto: Cedida

Entre els actes destacats de la Diada hi ha hagut la Marató de Lectura Gabriel Ferrater, que han obert l’alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, i la vicealcadessa Noemí Llauradó, i més tard, a dos quarts d’1 del migdia, el regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens, ha presentat un llibre infogràfic de Gabriel Ferrater.