.

.

TOTS 21

La consellera d’Esports de l’Ajuntament, María José López, la presidenta de la Federació Catalana d’Atletisme, Mercè Rosich, i el president del Club d’Atletisme Tarragona, Joan Bardina. Foto: Tjerk van der Meulen

La pista d’atletisme Natalia Rodríguez, a l’Anella Mediterrània, ha acollit aquest dijous la presentació del Campionat de Catalunya absolut d’atletisme, que tindrà lloc a Tarragona aquest diumenge 5 de juny. Durant la presentació, la consellera d’Esports de l’Ajuntament, María José López, la presidenta de la Federació Catalana d’Atletisme, Mercè Rosich, i el president del Club d’Atletisme Tarragona, Joan Bardina, han desgranat els detalls d’aquesta edició, la número 102.

En la seva intervenció, María José López ha explicat que és la cinquena vegada que el campionat s’organitza a la ciutat. “La darrera va ser l’any 1997 -ha apuntat-, però en els darrers anys hem acollit diferents campionats i això vol dir que la Federació confia plenament en el Club d’Atletisme Tarragona i en l’equip professional de Patronat Municipal d’Esports”.

La competició portarà a Tarragona uns 850 atletes inscrits, amb els seus acompanyants, que “durant tota la jornada competiran a Tarragona, amb el retorn econòmic i de marca que comporta per a a la ciutat” ha afegit la consellera, que també ha destacat els més de 20 atletes de la ciutat i rodalies que diumenge participaran en el campionat i la tasca dels més de 50 voluntaris del Club que que participaran activament durant tota la jornada.

Treballem per als clubs de la ciutat i treballem perquè Tarragona aculli esdeveniments de primer nivell esportiu: tenim unes instal·lacions i una ciutat que té molt a oferir a qui vulgui practicar esports en les millors condicions, tant d’aquí com de fora”, ha conclòs la consellera, abans d’agrair la confiança de Federació, la tasca diària del Club d’Atletisme Tarragona i el treball dels voluntaris i del Patronat d’Esports.

Per la seva banda, la presidenta de la Federació Catalana d’Atletisme, Mercè Rosich ha avançat que el campionat es podrà seguir per primer cop en streaming a tot el món i ha afirmat que “fer un campionat a Tarragona assegura que serà un campionat d’èxit”. “Les instal·lacions i les persones que ens acolliu teniu experiència acreditada”, ha afegit la màxima responsable de la federació.

850 atletes amb presència de noms olímpics

El president del Club d’Atletisme Tarragona, Joan Bardina, ha avançat que el campionat comptarà amb uns 850 atletes de primer nivell, entre els quals hi ha alguns noms olímpics, com ara Berta Castells, Bernat Canet o Laura Redondo, tot i que en els propers dies encara es podrien confirmar més. També ha explicat que hi ha 13 atletes del Club d’Atletisme Tarragona, i que hi ha opcions de medalla. De la zona de Tarragona, n’hi ha un total de 20 atletes.

Bardina ha afirmat que el club coorganitza per primer cop el campionat de Catalunya absolut, alhora que ha destacat la tasca imprescindible del voluntariat “sense el qual no seria possible organitzar un esdeveniment així” i el suport de col·laboradors i patrocinadors “molts dels, empreses locals”. Finalment, ha avançat que esperen rebre a Tarragona al voltant de 1.500 persones entre públic i acompanyants.

L’horari de la competició serà de 10.15 a 14.30 h i de 17.15 a 21.30 h.

Redacció