.

.

TOTS 21

Montse German en el paper de Júlia en un moment de la pel·lícula.

Montse German en el paper de Júlia en un moment de la pel·lícula.

La pel·lícula de la tarragonina, Anna M.Bofarull, “Sonata per a Violoncel” que es va estrenar el passat mes de novembre ha obtingut tres premis al Festival de Cinema d’Idylwild a Califòrnia (USA). Els premis que s’ha emportat són els de Millor Guió i Millor Direcció per la mateixa Anna Bofarull i el de Millor Banda Sonora per la música de la pel·lícula obra de Gerard Pastor.

La pel·lícula ha tingut bona acollida entre la crítica. El tractament d’una malaltia molts cops desconeguda com és la fibromiàlgia és l’eix principal d’un film que busca però en els diàlegs i en les relacions entre els personatges robar la complicitat per conduir a l’espectador a conèixer la malaltia.

Aquests premis no són els primers que rep la pel·lícula que ja va tenir reconeixements a festivals com Manila o Saragossa i el premi del públic al Festival de Chichester (UK).

La pel·lícula que es va preestrenar a Tarragona s’ha pogut veure en una vintena de sales de l’estat a Barcelona (cinema Girona), Madrid (Artístic Metropol), Marbella i Alcala d’Henares entre d’altres. Pròximament es faran projeccions també a Barcelona 13, 20, 27 de gener als mateixos cinemes Girona i a Badalona el 21 de gener.

Cal recordar que “Sonata per a Violoncel” s’ha projectat en Versió Original en català i subtitulada en castellà a tot l’Estat.