TOTS 21

L’antic Hotel Urbis, ara gestionat per B&B Hotels. Foto: Tots21

L’Associació d’Hostaleria de la Província de Tarragona (AEHAT) i l’Associació Hotelera de la Província de Tarragona (AHPT) ha donat a conèixer per mitjà d’un comunicat de premsa «l’ocupació real dels hotels de tot el territori. La realitat del sector no es veu representada només a través dels allotjaments de Salou, Cambrils i la Pineda. L’AEHT i l’AHPT representa la diversitat de tota la província. Som Delta de l’Ebre, som Tarragona Ciutat, Conca de Barberà, Priorat o Baix Penedès. Som establiments vacacionals, però també hotels urbans, cases rurals i petits establiments familiars».

Des de l’AEHT i l’AHPT «parlem d’una ocupació d’entre el 80 i el 90% de mitjana durant aquesta Setmana Santa; i aquells establiments associats que no han obert no ho han fet per una manca de demanda, sinó pels costos propis de l´obertura, la manca de demanda que es preveu pasada la Setmana Santa fins la temporada d´estiu i els tràmits/ costos que comporta treure als treballador de l’ERTO per només una setmana. A continuació detallem les ocupacions dels establiments facilitades pels membres de la junta de l’AEHT i de l’AEHPT, que reflecteixen la realitat dels nostres socis i dels diversos territoris que conformen la província i que aglutinem i representem»:

Terra Alta: 95%

Baix Ebre: 90%

Montsià: 90%

Priorat: 100%

Conca de Barberà: 100%

Valls – Alt Camp: 90%

Reus: Pocs establiments oberts al 40%

Baix Penedès: Pocs Establiments oberts al 80%

Baix Gaià:Pocs establiments oberts al 80%

Tarragona: 80% als establiments oberts

L’AHPT

L’Associació Hotelera de la Província de Tarragona (AHPT) aglutina a més de 700 socis (concretament a més de 130 allotjaments turístics) arreu del territori.

L’Associació Hotelera de la Província de Tarragona, es va constituir el passat mes de desembre com a entitat integrada dins l’AEHT, amb Magí Mallorquí com a president i amb una junta formada per establiments de primera de tota la província: des de l’H10 Imperial Tarraco, passant per les Termes de Montbrió, Le Meridien Ra, l’Hotel Class, l’Hostal Sport o l’Hostatgeria de Poblet, entre molts altres referents.

Les AHPT no alberguen només a establiments de costa i de destins vacacionals, sinó una diversitat de més de 130 allotjaments turístics situats al centre de ciutats com Tarragona i Tortosa, o d’indrets rurals com El Priorat o la Conca de Barberà. Molts són negocis familiars amb moltes generacions darrera.

Redacció