.

Manu celebra el gol grana. Foto: Nàstic

El Nàstic no ha pogut remuntar i ha caigut per 1-3 davant l’Alcorcón, però donant una imatge que res tenia a veure amb la desastrosa primera part jugada diumenge.

Una missió impossible se li plantejava als grana en el partit mes llarg de la temporada, disputat amb paradinya, en dos dies consecutius per la suspensió arbitral decretada per Trujillo Suárez per la manca d’il·luminació al Nou Estadi degut a la tempesta dominical. Al minut 38 se suspenia el xoc amb un devastador 0-3 al marcador i la ingent tasca d’haver-li de fer tres gols en 53 minuts a l’equip que menys en rep de LaLiga 1,2,3 semblava imposible 22 hores després de l’aturada.

Gordillo introduïa un canvi (tècnicament, una modificació perquè no figura com a canvi), en substituir Figueras per Brugui. Un canvi clau, perquè el jove de la pedrera es convertiria en l’estrella de la represa.

Aquesta només registrava un xut a porta als pocs minuts que mancaven per acabar la primera part, per part de Rocha, quan ja sonava la botzin.. El Nàstic sortia amb més empenta a la segona part i amb un Luis Suárez endollat. Juan Muñoz tenia opció de fer el seu particular hat trick en una falta directa. Als 15 minuts de la represa Gordillo movia banqueta i tornava a l’equip Manu del Moral. Quatre minuts després, Suárez tenia el gol en una badada defensiva visitant, però Jiménez la desviava oportunament a córner. I poc després protagonitzava una perillosa volea.

L’orgull ferit del Nàstic no trobava solvència atacant tot i dominar tota la segona part. Brugui es desfondava, a cops amb menys sort, però mostrava l’esperit combatiu, que aniria a més. I gràcies a ell arribaria el gol de Manu del Moral. Faltaven set minuts. Brugui li faria un barret a la defensa groga i es desfaria de tres contraris abans de cedir-la a Manu. Tres minuts després, gran passada interior de Brugui a Uche que la tallava la defensa. Els grana jugaven amb 10  per l’expulsió de Suárez per doble groga, massa excitat avui. Morira el partit amb l’1-3.

El ‘partit’ del diumenge

El Nàstic patia la tarda de diumenge els efectes de diverses tormentes que feien trontollar la banqueta. També el deixaven a les fosques perquè, tal com està el planter de tocat per causes que han generat dubtes sobre els equips mèdics del club, les solucions no eren fàcils. José Antonillo Gordillo havia d’improvisar de nou aquesta temporada una al·lineació per la tempesta de lesions que han obligat a confiar amb Djetei i Cadamuro a l’eix de la defensa. L’experiment, forçat per les absències dels centrals titulars, fracassava estrepitosament.

El 0-3 arribava mentre el cel de Tarragona plorava la pèrdua del delegat Josep Maria Grau i club, aficionats i jugadors l’homanetjaven tant fora com dins del terreny de joc. Un sentiment tan sincer com honesta ha estat l’actuació d’una línia de contenció formada per supervivents i reconvertida en col·lador.

Els dos primers gols arribaven per greus errades dels centrals. La primera al minut 6. Una gran passada entre línies d’Eddy Silvestre, que només alguns el recordaran com jugador del Nàstic perquè d’empremta en va deixar poca, era recollida per Juan Muñoz per fer pujar el primer amb un xut creuat. La descol·locació de Djetei i Cadamuro han estat la clau, com ho ha estat la badada del segon menjant-se una passada enrera.

De nou Muñoz era més llest que ningú i feia pujar el segon del seu compte particular i del seu equip (en porta cinc aquesta temporada). El desastre final arribaria al minut 27, quan Nono deixava clares les limitacions d’un molt voluntariòs Roger Figueras (no cal oblidar que és un central reconvertit en lateral dret) escapant-se per velocitat fins arribar a la frontal de la petita i creuar la pilota al segon pal.

Tempesta, mal joc i sensació que se l’estava fallant a Josep Maria Grau en el partit més important de la seva vida han acabat passant factura i els aficionats granes acabaven abandonant el camp molt abans de la suspensió definitiva.

Fitxa tècnica

Aliniacions

Nàstic: Becerra, Figueras (Brugui, min. 38), Djetei, Cadamuro, Abraham, Fali, Rocha (Javi  Márquez, min. 70), Coris, Tete (Manu del Moral, min. 61), Uche i Luis Suárez

Banqueta: Bernabé, Javi Jiménez, Javi Márquez, Del Moral, Abeledo, Brugui i Salva

AD Alcorcón: Jiménez, Laure, Burgos, David Fernández, Bellvís, Silvestre (Errasti, min. 88), Dorca, Sangalli, Nono, Juan Muñoz i Casadesús

Banqueta: Lizoain, Héctor Rodas, Errasti, Pereira, Felipe, Peña i Borja Galán

Gols: 0-1, Juan Muñoz (minut 6); 0-2, Juan Muñoz (minut 12); 0-3, Nono (minut 27); 1-3, Manu del Moral (min. 83).

Àrbitre: Daniel Trujillo Suárez (Col·legi tinerfeny).

Targetes grogues: David Rocha (minut 16); Eddy Silvestre (minut 24); Uche (minut 26); Roger Figueras (minut 30); Luis Suárez (min. 65 i min. 85), Sangali (min. 80)

Targetes vermelles: Luis Suárez (min. 85)

Nou Estadi: Partit disputat en dos dies per la suspensió per manca d’il·luminació.