.

Imatges del passi del Seguici al Parc de la Festa aquest vespre de dilluns. Fotos: Fabian Acidres

La Festa Major de Sant Pere de Reus ha viscut aquest dilluns una revetlla creada ad hoc, dissenyada amb el màxim consens entre l’ajuntament i les entitats del Seguici Festiu per superar una nova pantalla fins que no arribi la normalitat completa. La invenció del Carrer de la Festa al Parc de la Festa han garantit enguany, amb les màximes garanties de prevenció anticovid possibles, la passada de grups festius de la ciutat amb el Ball de Diables, la Víbria, el Drac, el Basilisc, el Lleó, el Bou, els nanos, la Mulassa, els gegants, el Carrasclet, el Ball de Sederes, el Ball de Pastorets, el Ball de Galeres, el Ball de Cavallets, el Ball de Cercolets, el Ball de Prims, el Ball de Valencians, el Ball de Bastons de l’Esbart Santa Llúcia, el Ball de Mossèn Joan de Vic, el Ball de Gitanes, el Cos de Bastoners de l’Orfeó Reusenc i l’Àliga. Tot plegat davant de prop d’un miler de persones que han pogut assistir al passi amb entrada gratuïta i reserva prèvia, i han pogut celebrar de nou els pilars de la colla castellera Xiquets de Reus, un preàmbul de l’esperada tornada a plaça.

Encesa de la Teiera, antic costum que ha perdurat fins a l’actualitat en record del foc i la llum de les teieres en dies de festa. Foto: Ajuntament

L’agenda de la jornada es completava amb Les Completes. Seguint a l’encesa de la Teiera a peu del Campanar (imatge superior), la Prioral vivia el Solemne Ofici (tot plegat dins de l’interior del recinte, en el mateix format que l’any passat), presidit per Mn. Pere Dalmau Vidal, rector de la parròquia de Sant Joan Baptista de Reus, amb l’antiga capa pluvial, peça reservada per a aquest acte, confeccionada i regalada a la prioral durant la primera meitat del S XX per Marià Fortuny Madrazo, fill de l’il·lustre pintor reusenc Marià Fortuny.

Imatges de les Completes i del Solemne Ofici. Fotos: Ajuntament

La seqüència de l’acte contemplava l’obertura de l’arca de l’altar major, on es guarda durant tot l’any el bust reliquiari de la imatge de Sant Pere, amb tres panys. Les claus que obren l’urna són custodiades pel prior, l’alcalde i un dels preveres de l’Arxiprestat, tot i que antigament era custodiada pel síndic de la Comunitat de Preveres. Durant la celebració es podran escoltar els “Goigs de Sant Pere”, amb l’acompanyament musical de l’orgue de la prioral.

Tots21 publicarà aquest dimarts un ampli resum fotogràfic dels dos actes.

Redacció