.

.

TOTS 21

Esquerra Republicana ha reunit al barri de Sant Salvador de Tarragona els candidats i les candidates de la llista de la demarcació per posar en marxa la campanya del 14 de febrer. Foto: ERC

Les candidates i els candidats d’Esquerra Republicana al Parlament pel Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès s’han trobat avui al barri tarragoní de Sant Salvador per presentar els cartells electorals i la llista que a la demarcació encapçala Raquel Sans Guerra. “La independència del nostre país serà una realitat quan creixem en barris com aquest”, ha assegurat. Esquerra Republicana planteja la seva acció política de futur al voltant de dos grans eixos: la reconstrucció del país després del gran impacte que suposa la pandèmia i la cerca de la resolució del conflicte polític entre Catalunya i l’Estat espanyol. “El primer que cal fer ara és estar al costat de la gent”, ha dit Raquel Sans.

La cap de llista ha destacat la voluntat de posar els valors republicans al servei de les persones d’un territori que, com tot el país, necessita sortir de la crisi provocada per la pandèmia. Així, Esquerra proposa aprofitar “l’enorme potencial d’aquestes comarques, amb el compromís d’avançar cap a un territori més endreçat, més preparat per a un creixement econòmic sostenible i amb una major qualitat de vida que garanteixi una equitat territorial”. Sans ha desgranat els principals eixos programàtics del projecte republicà per a la demarcació: equilibri territorial per lluitar contra el despoblament; la reconversió industrial cap a la vall de l’hidrogen verd; la visió metropolitana en les infraestructures i els serveis; avançar cap a un turisme de valor afegit; prioritzar l’economia per la vida amb l’atenció a la gent, la salut i les cures; l’accés a l’habitatge, i tot plegat per “bastir els fonaments de la República catalana per la qual treballem, de la societat i el país que volem”.

Precisament, el candidat ebrenc i número 2 de la llista per la demarcació, Lluís Salvadó Tenesa, ha reivindicat que la solució del conflicte polític amb l’Estat espanyol passa per l’amnistia que ha de donar lloc a un nou escenari, culminant amb un referèndum d’autodeterminació amb totes les garanties. “Els nostres presos i les nostres preses poden sortir avui en llibertat i participar en la campanya, i això és una gran notícia, però tots sabem que no servirà de res si la Fiscalia i el govern del PSOE segueixen apostant per la mateixa línia que va agafar el govern del PP”, ha manifestat.

La trobada d’avui a Sant Salvador ha servit per presentar els cartells electorals amb el lema de campanya ‘Al costat de la gent’, que a partir d’ara s’escampen ja per tot el territori. La llista d’Esquerra Republicana és oberta, paritària i representativa de la demarcació i del país i està preparada per guanyar aquestes eleccions al Parlament per primera vegada a Tarragona.

La llista de la demarcació de Tarragona

1 Raquel Sans i Guerra (Tarragonès), diputada al Parlament i vicesecretària general de Dones d’ERC.

2 Lluís Salvadó i Tenesa (Montsià), diputat al Parlament, vicesecretari general de Coordinació Interna d’ERC i exalcalde de la Ràpita.

3 Irene Aragonès i Gràcia (Baix Camp), regidora a Mont-roig del Camp i presidenta de la federació regional d’ERC al Camp de Tarragona.

4 Carles Castillo i Rosique (designat per l’Executiva Nacional), exdiputat al Parlament pel PSC i exregidor a Tarragona.

5 Maria Jesús Viña i Ariño (Baix Ebre), regidora a Tortosa.

6 Oriol Pallissó i Balanyà (Conca de Barberà), regidor a Montblanc i president de la federació comarcal d’ERC a la Conca de Barberà.

7 Irene Fornós i Curto (Baix Ebre), diputada al Parlament i regidora a Bítem.

8 Ivan Faccia i Serrano (Baix Penedès), exregidor a Cunit i membre de la Sectorial d’ERC de Seguretat i Protecció Civil.

9 Eva Ferran i Roig (Baix Camp), directora dels Serveis Territorials de Justícia al Camp de Tarragona i presidenta de la secció local d’ERC a Reus.

10 Marc Bigordà i Prió (Alt Camp), alcalde dels Garidells i conseller comarcal de l’Alt Camp.

11 Elisabeth Racionero Gassull (representant de Jovent Republicà), portaveu de Jovent Republicà al Camp de Tarragona i regidora a Almoster.

12 Alfons Montserrat i Esteller (Montsià), diputat al Parlament, exdirector d’IDECE i exalcalde d’Alcanar.

13 Josepa Granell i Sardà (Tarragonès), militant del Morell.

14 Manel Launes i Llop (Ribera d’Ebre), militant de Móra d’Ebre.

15 Laia Pie i Dols (Alt Camp), regidora a Vilabella i presidenta de la federació comarcal d’ERC a l’Alt Camp.

16 Jordi Aixalà i Jansana (Priorat), exalcalde de Torroja del Priorat i membre de l’executiva de la federació comarcal d’ERC al Priorat.

17 Maria Jesús Ardèvol Gironès (Terra Alta), regidora a la Fatarella.

18 Pau Ricomà i Vallhonrat (Tarragonès), alcalde de Tarragona.

Suplents

S1 Gemma Carim i Gironès (Ribera d’Ebre), alcaldessa de Vinebre i presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

S2 Jean-Marc Segarra i Mauri (Tarragonès), director dels Serveis Territorials d’Educació al Camp de Tarragona.

S3 Maria Dolors Garri i Riambau (Tarragonès), militant de Torredembarra.

S4 Joan Aubanell i Sabaté (Terra Alta), regidor a Gandesa.

S5 Arnau Guasch i Girona (Baix Camp), alcalde de Vinyols i els Arcs i conseller comarcal al Baix Camp.

S6 Neus Guiu i Cervelló (Montsià), gerent del Consell Comarcal del Baix Ebre.

S7 Toni Gilabert i Rodríguez (Baix Ebre), regidor a l’Aldea i conseller comarcal al Baix Ebre.

S8 Judit Pere i Cantó (Conca de Barberà), regidora a Montblanc i membre de les Sectorials d’ERC de Benestar Social i de Cooperació.

S9 Juan Carlos Bel i Carbó (Baix Ebre), regidor a Deltebre i membre de les Sectorials d’ERC de Societat de la Informació i de Medi Ambient.

S10 Sergi Moncunill i Hurtado (Baix Camp), militant de la Selva del Camp i membre de les Sectorials d’ERC de Benestar Social i d’Unió Europea i Política Internacional.

Redacció