TOTS 21

El Vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró.

El Vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, ha lamentat la decisió del govern espanyol de trencar unilateralment l’acord d’ampliació de l’aeroport del Prat del 2 d’agost passat, pacte que suposava una inversió de 1.700 milions d’euros per convertir l’aeròdrom en un hub de vols intercontinentals. Puigneró ha denunciat “la nova deslleialtat del govern espanyol” amb Catalunya.

El Vicepresident, en una compareixença des de Brussel·les, ha reclamat al govern d’Espanya que expliqui “que ha canviat del pacte del dia 2, un acord que es mantenia intacte i que permetia convertir el Prat en un aeroport intercontinental i evitava qualsevol afectació sobre la llacuna de la Ricarda”. A més, l’acord assolit el dia 2 també permetia unir amb alta velocitat ferroviària els aeroports de Girona i Tarragona “ja que aquest govern quan pensa en les infraestructures ho fa des del punt de vista del reequilibri territorial”.

En aquest sentit, Puigneró ha mostrat el seu “malestar i enuig per la confusió generada per alguns a Catalunya”. “No podem avançar cap a un país de progrés posant sempre en dubte les infraestructures; la frivolitat i el populisme han fet mal a Catalunya”, ha conclòs.

El Govern es veu objectiu d’una ‘operació desgast’ per amagar el ‘desacord’ entre PSOE i Podem

D’altra banda, fonts del Govern han indicat a ACN que l’executiu català es veu objectiu d’una «operació desgast» que té com a objectiu amagar el «desacord» entres els socis de la coalició de l’executiu de Madrid, PSOE i Podem. Les mateixes fonts indiquen que aquestes discrepàncies s’haurien evidenciat aquest dijous, durant la visita a la Ricada de la ministra de Treball i líder de Podem, Yolanda Díaz, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, una de les veus més destacades de la constel·lació de la formació morada. Segons aquestes fonts, ha estat la visita de demà el que ha «precipitat» la decisió anunciada avui per la ministra de Transports, Raquel Sánchez.

«Ni els importa el ‘hub’ ni el territori i han optat per intentar una operació desgast del Govern a corre-cuita abans que els esclatés el problema a ells», afirmen les mateixes fonts.

Redacció