TOTS 21

L’advocat italià de Carles Puigdemont, a la sortida del Tribunal d’Apel·lació de l’Alguer, atenent els mitjans de comunicació. Foto: Laura Cortés

L’expresident de la Generalitat detingut, Carles Puigdemont, sortirà «probablement» avui de la presó després que el ministeri fiscal no hagi demanat mesures cautelars però no podrà sortir de Sardenya i continuarà el procés d’extradició que ha iniciat Espanya. Així ho interpreta la defensa de l’expresident després de la vista a la Cort d’Apel·lació de Sàsser. En declaracions als periodistes des de les portes del tribunal, el director de l’oficina de l’expresident, Josep Lluís Alay, ha explicat que el jutge ha preguntat a Puigdemont si quan surti de la presó té previst anar a Espanya i que l’expresident li ha respost que no i que es quedarà a Sardenya a disposició de la justícia.

Alay ha donat per fet que Puigdemont podrà participar al 33è Aplec Internacional ADIFOLK de l’Alguer com tenia previst.

Per la seva banda, l’advocat italià de l’expresident, Agostino Angelo Marras, ha explicat que el fiscal no ha demanat cautelars i que, per això, podria quedar en llibertat. Un sortida de la presó que espera que es conegui aquest mateix divendres. D’aquesta manera, es completaria la primera fase per convalidar l’arrest. Després, tres magistrats hauran de decidir sobre l’extradició. Segons l’advocat, Puigdemont ha parlat per videoconferència amb el jutge i en ser preguntat si volia ser extradit a l’estat espanyol, ha respost que no. Així, haurà d’esperar a Sardenya la resposta definitiva, procés que pot durar setmanes.

Segons Alay, el procés d’extradició ha de continuar perquè hi ha una ordre de detenció internacional. «Les autoritats italianes han de veure si aquesta ordre, com pensem nosaltres, no s’adequa al que va dir el tribunal de justícia de la Unió Europea. Mentrestant, Puigdemont serà lliure a l’illa de Sardenya», ha dit per després afegir que creuen que no tindrà restriccions dins del territori italià.

ACN