.

.

TOTS 21

Granados, envoltat els regidors electes en la roda de premsa d’avui. Foto: Tarragona21

L’alcaldable de Sumem X Salou i alcalde en funcions, Pere Granados, serà investit dissabte per tercer cop alcalde mentre seguiran les negociacions per incorporar ERC al govern, un govern que es basarà en el municipalisme i que defugirà temes nacionals. Sumem x Salou és una formació constitucionalista, tot i que inlou regidors del PDeCAT. La seva base és la FUPS

L’alcaldable ha anunciat avui a la premsa que ja és segura la seva investidura i ha exposat amb detall com s’ha viscut la fracassada reedició de l’acord amb el PSC, que semblava factible, un cas que portarà els socialistes d’haver pogut governar amb Sumem, com en aquest mandat, a restar a l’oposició. El cap de llista socialista, David González, es va aixecar de la segona reunió mantinguda amb Granados en considerar que no hi havia confiança entre ambdues formacions perquè Granados li va recriminar que estés negociant un pacte alternatiu amb ERC, que hagués deixat Granados a l’oposició.

Granados volia un govern “en minoria o bé amb el màxim de formacions possibles”, seguint el lema de Sumem, inclòs el PP, però sense Ciutadans “per la campanya d’assetjament que han fet contra nosaltres”.

L’alcaldable ha detallat com van anar les converses: “Després de les eleccions ens vam reunir primer amb els socialistes. Vam oferir-los que entressin a l’equip de govern i no ens van contestar. L’endemà -ha continuat Granados-, l’oferiment es va fer a ERC, també en la linía de constituir un govern ample. Després d’una assemblea, ERC decidí iniciar converses per poder entrar a govern”.

El sis de juny, l’endemà de la reunió amb ERC, nova reunió amb el PSC, on David González reconeixia “haver obert converses amb els perdedors per fer un govern alternatiu”. Granados els respon que això era anar contra la voluntat dels ciutadans i que “entre ell i nosaltres teníem un problema”. Davant aquesta resposta, la delegació socialista va abandonar la reunió i va donar per trencades les negociacions. González acusaria l»ego’ de Granados del fracàs de les negociacions.

Granados ha estat contundent reclamant pactar “amb persones que siguin lleials i amb principis de defensa del municipalisme. Ara per ara, David González ha perdut la confiança, mostrant-se deslleial, i se l’ha de guanyar. Hi ha persones que prioritzen la cadira de l’alcalde”, ha etzibat.

Sumem x Salou va assolir set regidors, per cinc els socialistes i quatre ERC i Cs, i un regidor el PP. L’única opció que té el PSC de governar és rebent els vots d’ERC -que ja ha dit que no ho farà- i de Ciutadans.

J. Garcia