TOTS 21

Imatges de la Diada. Fotos: Ajuntament

L’Ajuntament de Salou ha celebrat, aquest matí, la Diada Nacional de Catalunya, l’Onze de Setembre, amb la tradicional ofrena floral al monument de Rafael Casanova, a la plaça de l’Onze de Setembre, i amb l’actuació del Ball de Bastons de Salou.

L’acte institucional, presidit per l’alcalde de Salou, Pere Granados, ha comptat, també, amb l’assistència de regidors i regidores de la Corporació; així com dels representants de diferents associacions del municipi; i de les Pubilles de Salou. També hi han estat presents dos policies de gala, custodiant el monument de Rafael Casanova; i veïns i veïnes de la localitat.

La celebració s’ha iniciat amb una peça de música interpretada pel Grup de Grallers ‘La Tarota’.

L’alcalde Pere Granados, en el seu discurs amb motiu de la festivitat, ha fet referència als complicats moments viscuts per la pandèmia, assenyalant que, a data d’avui, “podem presumir que la suma d’esforços, la unitat dels salouencs i les salouenques, i la seva perseverança han estat determinants per donar resposta a les necessitats i emergències generades per la crisi”.

En aquest sentit, també ha assegurat que “des dels municipis ho hem intentat tot. Hem centrat tots els nostres esforços a protegir la gent, a atendre les persones que han patit, i a impulsar la reactivació de les nostres economies”; i s’ha adreçat a totes les entitats i persones presents, expressant-los la seva gratitud “per la vostra exemplar col·laboració i implicació, i per la vostra responsable comprensió en moments tan difícils”.

L’alcalde ha finalitzat el seu discurs, mirant cap al futur, i dient que “ens toca afrontar aquest present amb la màxima solidaritat i valentia”, atès que, d’aquesta forma, “tornarem a vèncer, posant de manifest, una vegada més, el nostre valor, la nostra fortalesa i el nostre potencial per resoldre els problemes i transformar la realitat, sense retrocedir ni renunciar a les nostres ambicions, a la nostra identitat, al nostre sentiment de pertinença i a la nostra plenitud com a poble, com a municipi i com a país”.

A continuació, s’ha procedit a la hissada de la Senyera, de mans de la pubilla infantil, la cual li ha lliurat a l’alcalde; alhora que s’ha interpretat l’Himne Nacional de Catalunya.

L’ofrena floral ha començat amb la col·locació, per part de l’alcalde Pere Granados, de l’escut municipal elaborat amb flors. Seguida de la participació dels representants de les diferents entitats i associacions del municipi. Un cop finalitzada, ha tingut lloc l’actuació del Ball de Bastons de Salou.

Redacció