TOTS 21

Nadal és una època que acostuma a apel·lar al compromís i a la solidaritat de les persones i enguany, amb les greus conseqüències que ha comportat la pandèmia en molts àmbits de la nostra vida diària, és més necessari que mai mantenir i fomentar aquest tipus d’iniciatives. Conscients d’aquesta realitat, des de l’Ajuntament de Perafort, s’han impulsat diferents línies d’acció que han buscat la complicitat dels veïns i veïnes del municipi, per tal d’ajudar a aquelles persones que ho necessitin.

Postals de Nadal. Foto: Cedida

D’una banda, i fins al 18 de desembre, els nens i nenes d’entre 3 i 12 anys van poder dissenyar i confeccionar postals de Nadal que ara s’enviaran a les persones que estan hospitalitzades. D’aquesta manera, els joves del municipi podran fer arribar el seu escalf a aquells que hagin de passar les festes a hospitals, residències o cases d’acollida.

Un dels punts de recollida de joguines noves. Foto: Cedida

D’altra banda, el consistori també va habilitar dos punts de recollida de joguines noves, un d’ells als baixos de l’Ajuntament i l’altre, a l’OAC de Puigdelfí. Aquesta acció es va dur a terme en el marc de la campanya de recollida solidària de joguines que, de manera anual, realitza la Creu Roja. Des que es va iniciar la campanya, van ser moltes les persones que es van adreçar a les instal·lacions municipals per tal de fer la seva donació de joguines.

Des del consistori es va fer entrega, al CRAE Casa Sant Josep, de mig centenar de llibres. Foto: Cedida

Finalment, una altra de les accions de caràcter solidari impulsades per l’Ajuntament de Perafort i Puigdelfí durant aquests dies té a veure amb una acció per al foment de la lectura. En aquest sentit, des del consistori es va fer entrega, al CRAE Casa Sant Josep, de mig centenar de llibres. Els títols donats pel consistori són els següents: ‘A l’aigua l’aneguet’, ‘La Lota a la ciutat’, ‘Els bebès dels animals’, ‘La tortuga d’en Hans’, ‘Tocats del bolet’, ‘Ningú és un zombi’ i ‘L’assassinat del professor de matemàtiques’.

El consistori va donar diversos exemplars de cada un d’aquests títols per als infants, adolescents i joves en situació de desprotecció o risc social, que assisteixen a aquesta Fundació pertanyent a la Xarxa Santa Tecla, i en la qual reben recursos d’acolliment, educatius i d’integració familiar i social.

L’Ajuntament de Perafort i Puigdelfí ha buscat un cop més, la participació dels veïns i veïnes per impulsar aquestes campanyes solidàries, que donat el moment actual, són tan necessàries. Com és habitual, els veïns i veïnes del poble s’han bolcat en aquestes iniciatives pensades de cara a les festes nadalenques, tal com ja ho han fet amb anterioritat i en moltes altres campanyes solidàries com les sorgides, per exemple, arran de la Covid.

Redacció