.

.

TOTS 21

 

Un moment de la sortida de la Marató de Tarragona

Es compleixen els pronòstics: Albert Moreno i Mireia Insulsa regnen al 30K, Camilo Santiago i Marta Galimany governen el 15K, mentre que Abel Carretero i Paula Adriana Hritiuc al 5K.

Pedro Nimo del Oro s’ha convertit en el gran triomfador de la SB Hotels Marató de Tarragona per segon any consecutiu amb un temps de 2 hores 29 minuts i 24 segons en els 42,196 quilòmetres. L’aragonès Hector Franco (Correcaminos Alfinden) amb una marca de 2:38:52, ha estat segon, mentre que el tercer ha estat Bixente Igarzabal (Beti Gazte), de Lesaka amb 2:44:10.

Nimo ha complert amb els prónosticos que li situaven com a gran favorit, un any més, d’una carrera que es traslladava a la nova Anella Mediterrània, centre de neuràlgic dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018, fent partícip de l’esdeveniment als barris de ponent i que inaugurava de forma popular, d’aquesta manera, l’any olímpic pel qual es prepara la ciutat de Tarragona.

El gallec, campió d’Espanya de marató, ha marcat un fort ritme des del principi que li ha permès marxar al cap davant i realitzar la major part de la carrera en solitari.

Cristina Solé

La cursa femenina ha tingut com a protagonista la tarragonina Cristina Solé. La del club Run Speed Tarraco s’ha imposat amb 3:08:48. Segona ha estat l’anglesa Victoria Hodgkinson (Independent) amb 3:18:49 i tercera Esther Farre (Fondistes Cervera), amb 3:19:20.

La tarragonina, que ha anat per davant tota la cursa, ha sabut gestionar molt bé la distància amb les seves perseguidores afermant-se així la victòria final en la distància de Filipedes.

A la prova dels 30 km el guanyador ha estat el triatleta professional Albert Moreno (Club Atlètic Igualada). Ha vençut amb 1:44:59 per davant de Gerard Garrot (CAF Runners Figueres) i d’Ángel Martínez (FACVAC) amb 1:51:03.

A l’apartat femení d’aquesta distància, la múltiple campiona de Catalunya de marató Mireia Sosa (AAXAFATOLLS) s’ha imposat amb 2:04:36, per davant de Claude Garcia (Independent) amb 2:07:02 i seguida d’Arantxa Camara (Amigos de Lardero) amb 2:15:47.

15 kilòmetres

En els 15km el campió ha estat l’actual subcampió d’Espanya de mitja marató Camilo Santiago (Añares La Rioja), que ha guanyat a Tarragona per quart any consecutiu amb 48:41, seguit de Luís García (FACVAC) amb 50:53 i Víctor Doblegues (CE Challenge Spain).

A l’apartat de femení d’aquesta distància, la internacional Marta Galimany (FC Bacelona) ha guanyat de forma còmoda amb 53:26, seguida de Jessica Bonet (Run4You) amb 59:39 i Cristina Silva (Independent) amb 1:03.

5 kilòmetres

L’edició inaugural de la distancia 5k, Abel Carretero (Club Triatló Sa Pobla) amb 16:01 s’ha imposat a Sergio García (Athletic Track Tarragona) amb 16:28 i Oriol Marimon (CA Igualada) amb 16:33.

Paula Adriana Hritiuc (FC Barcelona) s’ha imposat a l’apartat femení d’aquesta distància amb 18:18, per davant d’Elena Guijo (Independent) amb 22:09 i Patrícia Camp (CA Tarragona) amb 22:44.

La cadena hotelera SB Hotels, per segon any consecutiu, ha donat nom a l’esdeveniment en concordança als seus orígens i la seva aposta ferma pel programa #welovesports. On fomenta l’esport i l’estil de vida saludable no solament dels seus clients, sinó també des de dins de l’empresa. Avui treballadors i familiars s’han reunit en aquesta jornada festiva per celebrar la festa del running i participar en la competició amb la pròpia equipació de SB Hotels.