.

El Nàstic cau derrotar al Nou Estadi davant de l’Almeria, amb un solitari gol de Kalu Uche en el minut 71. Els grana han completat un partit irregular, tot i haver disposat d’algunes ocasions clares, sobretot en la primera meitat. La derrota deixa al Nàstic tocat, que tenia una gran oportunitat de fer un salt a la classificació i ampliar el marge sobre el descens. Un descens que, momentàniament, queda a tant sols un punt.

L’efecte Nou Estadi s’ha girat en contra d’un Nàstic, que ha sumat la segona derrota consecutiva a casa, on teòricament havia de treure els punts per la salvació. El plantejament defensiu de Merino ha tornat a mostrar que els seus homes tenen problemes per desenvolupar-lo quan han de portar el pes del partit. Els millors minuts granes eren en la recta final de la primera meitat gràcies a les internades de Gerard Valentín, que desapareixia en la segona part igual que la resta de l’equip. Els canvis de Delgado, Muñiz i Uche no aportaven res i deixaven a Achille sense cap minut per segon partit consecutiu. El cop és fort. Una derrota dura de digerir moralment en aquest tram fatídic de la temporada.

La novetat en l’onze era la inclusió de Zahibo en el mig del camp amb Madinda i Tejera. El partit començava amb un ensurt majúscul. Una rematada a boca de canó d’Uche la treia de forma magistral Reina. Els primers minuts eren per a un Almeria que feia mal per la banda esquerra d’un Gerard Valentín que aniria de menys a més. La primera senyal de perill grana era una combinació de Tejera amb Stephane Emaná, que aquest últim no encertava a rematar amb tot a favor.

El joc era de domini altern, amb algunes fases d’espessor. Els grana inquietaven a pilota aturada, amb una rematada alta de Suzuki, i sobretot per les internades d’un inspirat Valentín. Una centrada seva no trobava rematador i al minut 35 arribava la millor ocasió. Una nova jugada individual del lateral acabava amb un xut que Casto enviava a córner. Abans del descans, Tejera podria haver fet l’1-0 amb una falta perillosa a la central, però aquesta marxava alta.

La segona part començava exactament igual que la primera. Amb l’ocasió clara de Kalu Uche, que el pal s’encarregava de refusar. La jugada despertava al Nàstic, que gaudia de dues bones aproximacions amb xuts des de fora de l’àrea de Madinda i Tejera. Tot i això, els grana es començaven a diluir davant d’un Almeria que guanyava en comoditat. Els canvis de Delgado i Juan Muñiz semblaven no fer efecte. I el cop arribava en el minut 71. Una pilota centrada de banda esquerra, la deixava de cap Joaquín per a que Kalu Uche, a plaer, marqués el 0-1.

El gol feia aparèixer les presses a un Nàstic que buscava, com a mínim, rescatar un punt. Uche era la tercera substitució i Merino tornava a deixar a Achille Emaná sense un minut per segon partit consecutiu. Muñiz posava a prova a Casto amb un llançament de falta, que s’havia reclamat com a penal. El Nàstic ho intentava a la desesperada, però sense inquietar la porteria de Casto.

Fitxa tècnica:
Nàstic: Reina, Suzuki (Uche 76′), Perone, Bouzón, Mossa, Valentín, Zahibo, Madinda (Juan Muñiz 69′), Tejera, S. Emaná (Delgado 62′), Manu Barreiro.

Almeria: Casto, Ximo Navarro, Borja Fernández, Marco Motta, Joaquín (Diamanka 83′), Antonio Puertas, Nano, Morcillo, Quique (Juanjo Expósito 88′), Fidel i Kalu Uche (Corona 76′).

Àrbitre: Gorostegui Fernández. Ha amonestat al local Tejera (83′) i al visitants Joaquín Fernández (16′), Morcillo (41′), Expósito (90′).

Gols: 0-1, Kalu Uche (71′).

Incidències: Partit corresponent a la 32ena jornada de la Liga 1|2|3 disputat al Nou Estadi davant 8.327 espectadors