.

.

TOTS 21

L’actuació ha millorat la seguretat en aquesta via, per on circulen 1.500 vehicles diàriament. Fotos: Diputació

La carretera T-3231 entre la Selva del Camp i Almoster obre al trànsit aquest dimarts, dia 3 d’agost, un cop finalitzades les obres iniciades l’any passat. L’actuació ha suposat el condicionament total d’aquesta via, amb una circulació mitjana de 1.590 vehicles i que presentava un traçat dificultós. D’altra banda, el projecte ha inclòs la construcció de la variant d’Almoster, que permet reduir el trànsit rodat per l’interior de la localitat, i la creació d’una via pedalable en part de l’antic traçat de la carretera. Les obres s’han dut a terme en un tram de 3,7 quilòmetres, amb una inversió de 5M€ per part de la Diputació de Tarragona, titular d’aquesta infraestructura.

A més d’unir Almoster i la Selva, la carretera dona servei a les urbanitzacions de Castellmoster, el Picarany i el Puig, i a la localitat de Castellvell. Amb una amplada de 8 metres (6 metres de calçada i 2 metres de vorals), l’actual carretera T-3231 representa una considerable millora per a la seguretat del trànsit en relació a l’anterior, que feia 4,50 metres d’ample i no permetia el pas simultani de dos vehicles pesants. A això, se li afegien altres problemes, com alguns revolts tancats, canvis de rasant importants i trams inundables.

Les obres han inclòs la construcció de tres rotondes, per ordenar i pacificar el trànsit a les cruïlles. I pel que fa al tram pedalable per un tram de l’antiga carretera, també donarà servei a vianants i a vehicles agrícoles.

Redacció