TOTS 21

Després d’haver unificat el sector del càmping català en la seva web, surt al mercat el primer producte de la mà de Campingscat, Campingsbox, la primera caixa regal de càmpings a Catalunya. Una capsa per a poder regalar una escapada a un càmping sense data. Campingsbox ofereix tres versions de les seves capses regal per a adaptar-se el més possible a cada tipus d’usuari: CampingsBox Familiar, CampingsBox Glamping i CampingsBox Moments únics per a 2. CampingsBox és un producte dirigit a un públic de proximitat (principalment Catalunya, eix de l’Ebre i sud de França) per ajudar a impulsar el sector del càmping i la resta de serveis complementaris com la restauració, i el lleure. CampingsCat, el portal de càmpings de Catalunya Campingscat és l’única web especialitzada en càmpings que recull més de 130 càmpings arreu de Catalunya per poder trobar el que més s’adapta a cada client. Cal recordar que CampingsCat ha estat guardonat aquest passat dijous 17 de desembre amb el Premi Emprèn de la Diputació de Tarragona, al millor projecte emprenedor en la categoria de Turisme, Cultura i Experiències.

Enmig d’una pandèmia s’ha comprovat que el sector dels càmpings és un dels sectors turístics menys afectats, ja que s’han pogut adaptar molt bé als estàndards de seguretat i higiene. És per aquest motiu pel qual anar de càmping es converteix en una molt bona alternativa per anar de vacances. Són molts els campistes i nous campistes que no han pogut gaudir de les vacances a l’aire lliure al 2020, i que ben segur volen assegurar-se que podran gaudir-ne al 2021, però encara no saben en quines dates en podran gaudir o on voldran anar.

El càmping continua oferint novetats davant les noves tendències cara el 2021

L’any 2020 ha estat un any complicat per molts sectors, entre ells el turisme. Enmig de tots els canvis en les tendències dels viatgers, el càmping s’alça com una de les opcions amb millors expectatives gràcies als seus valors. El turisme ha estat un dels grans afectats per la Covid-19 i continuarà així durant força temps. Els sectors han hagut de fer mans i mànigues per adaptar-se a les noves condicions del mercat, a les restriccions i també a les noves demandes dels clients.

Després de moltes xerrades i ponències virtuals, es comença a dibuixar un perfil del turista post-covid com un turista que buscarà més valor en cadascun dels seus viatges. Per suposat que la seguretat serà un dels grans factors a l’hora d’escollir destinació i tipus d’allotjament, així com la flexibilitat en les condicions de reserva. També l’espai jugarà un paper important perquè l’espai vital que necessitem ara és més ampli que fa un any. Un turista que buscarà el contacte amb la natura i a l’aire lliure, aspectes que durant mesos se’ns han negat. I augmentarà també la cerca de llocs poc massificats, característica que augmenta, per suposat, la seguretat de les vacances.

Tenint en compte aquestes conclusions, es pot entreveure que el sector del càmping i caravaning serà un dels sectors amb millor creixement donat que aglutina a la seva oferta tots aquests aspectes: experiència a l’aire lliure, contacte amb la natura, espai disponible i en entorns poc massificats. El sector del càmpìng a Catalunya aglutina a més, qualitat i confort, així com llarga trajectòria en atenció al client. Catalunya compta amb alguns dels millors càmpings d’Europa, amb una oferta de més de 270.000 places i més de 350 càmpings. Gràcies a la incorporació dels allotjaments, en forma de bungalows, mobilhomes pods o tendes lodge, el sector del càmping s’ha pogut aproximar a tota la població, sense ser necessari tenir un element d’acampada propi.

A més, gràcies a la inversió continuada dels últims anys amb elements com piscines, tobogans, espais infantils i com no, serveis d’animació, el càmping s’ha situat com una alternativa ideal per les famílies que busquen una experiència hotelera però a l’aire lliure (hoteleria a l’aire lliure és com s’anomena el càmping a França ja fa anys).

Redacció