.

.

TOTS 21

Els guanyadors de l’edició d’enguany són CampingsCat (Montbrió del Camp), MammaLab (Tarragona), The Blue Box (Vallmoll), Cooperativa integral l’Enllaç de l’Ebre (L’Aldea) i Cleare (La Sénia). També s’han reconegut 15 projectes empresarials més. Foto: Diputació

Aquest dijous s’han donat a conèixer els guanyadors de l’edició 2020 dels Premis Emprèn de la Diputació de Tarragona, convocats anualment per aquesta institució per fomentar l’esperit emprenedor i la innovació i promoure l’ocupació i l’economia del territori amb la creació de noves empreses. Es tracta del portal web CampingsCat, de Montbrió del Camp (categoria Turisme, cultura i experiències); el servei d’anàlisi de la qualitat de la llet materna MammaLab, de Tarragona (categoria Salut i esport); l’aparell biomèdic per a la detecció precoç del càncer de mama a partir d’una mostra d’orina, The Blue Box, de Vallmoll (categoria Tecnologia i innovació); la cooperativa agroecològica de producció i consum social a les Terres de l’Ebre L’Enllaç, de l’Aldea (categoria Eficiència energètica i sostenibilitat), i Cleare, una empresa dedicada al disseny i comercialització de proteccions anti-covid, de La Sénia (categoria Economia social).

Aquesta 8a edició dels Premis Emprèn ha reconegut també altres 15 iniciatives empresarials de les diferents categories: Travia, de Riudoms; Food Hunters, de Tarragona; Lupini & Ratini Produccions Siderals, de Flix; Mascatxina Iniciatives, de Deltebre; Alberg rural Lo Molí de Bot; Campmajó Special Bikes, de Perafort; Golby, de Vila-seca; Seo Alive, dels Pallaresos; Clau Restaurants, de Tortosa; Education Trainers, de Tortosa; L’Escamot, de Tarragona, La Masovera, de Riudoms; Estel’art, de Tarragona; EllenKey, de Valls, i Som Aprop App, també de Valls.

En total, s’han premiat 20 projectes empresarials nascuts a la demarcació de Tarragona. Els projectes guanyadors de cada categoria han rebut 4.000 euros cadascun. D’altra banda, les iniciatives que han rebut el reconeixement com a finalistes obtenen 1.000 euros cadascuna. A més, tots ells rebran assessorament tècnic durant un any per part de la Diputació de Tarragona o de les seves entitats col·laboradores.

Els projectes premiats s’han donat a conèixer en un acte celebrat aquest dijous, que s’ha pogut seguir en directe a través del canal Youtube de la Diputació de Tarragona. L’acte ha estat presidit per la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, acompanyada de la diputada de Recursos Humans de la institució, Sílvia Puerto. Els responsables de les iniciatives reconegudes també han format part de l’acte, tot i que enguany ho han hagut de fer de manera telemàtica, a causa de la situació provocada per la pandèmia.

Els Premis Emprèn són un dels eixos centrals de tot un conjunt d’actuacions la Diputació de Tarragona impulsa per donar suport a les iniciatives emprenedores i al creixement econòmic, social i sostenible del territori. En aquest sentit, durant la seva intervenció la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, ha destacat que “des de les administracions busquem incentivar agents econòmics per tal d’assolir economies basades en el coneixement, que aportin més valor i que generin riquesa d’una manera sostenible. A més, ha felicitat tots els guardonats per les seves “idees innovadores, creatives i imaginatives”. D”altra banda, la diputada Sílvia Puerto, ha ressaltat que “la tasca de la Diputació ha d’estar, cada vegada més, orientada a facilitar el diàleg, la interacció i la comunicació per produir una veritable mobilització dels agents del territori”.

L’edició 2020 dels Premis Emprèn ha comptat amb un total de 62 projectes presentats, xifra que ha suposat un augment respecte els 55 de l’edició anterior. Des de l’any 2013, el certamen ha impulsat 179 projectes empresarials al Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès.

Redacció