.

.

TOTS 21

Fotografia de família de tots els representants de municipis i establiments que han rebut la certificació de Destinació de Turisme Familiar

Fotografia de família de tots els representants de municipis i establiments que han rebut la certificació de Destinació de Turisme Familiar. Foto ACN

El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha presidit aquest diumenge l’acte que certifica Muntanyes de Prades (Baix Camp) com a Destinació de Turisme Familiar (DTF). Un reconeixement que ha aconseguit gràcies a una oferta variada i de qualitat enfocada a les famílies. Així, Muntanyes de Prades esdevé la segona destinació d’interior de Catalunya en aconseguir el segell, que atorga l’Agència Catalana de Turisme, després que l’any passat l’obtingués Les Valls d’Àneu (Pallars Sobirà). La certificació coincideix amb la celebració de l’Any del Turisme Familiar a Catalunya, que comportarà una campanya de promoció de 2,4 MEUR enfocada al Regne Unit, Alemanya, França, l’estat espanyol i Catalunya.

En el seu parlament, el conseller Puig ha assegurat que a Catalunya “estem apostant per les fortaleses de casa nostra per guanyar-nos el futur”, sent una d’elles el turisme; “en el turisme hi aboquem el nostre sistema de valors, la nostra cultura, la nostra voluntat de projecció exterior i el nostre caràcter d’acollida”, ha subratllat. Sobre la certificació rebuda per les Muntanyes de Prades, Puig l’ha valorat com un “suport” als negocis turístics de la zona, als quals ha animat a continuar treballant pel turisme familiar, emplaçant-los al mateix temps a “fer coses de forma conjunta”; una suma d’esforços necessària per “guanyar dimensió i fer coses en gran”, ha acabat.

En el decurs de l’acte, els representants dels set municipis que formen la destinació Muntanyes de Prades han rebut de mans del conseller Puig el diploma que acredita els seus municipis com a part d’aquesta nova DTF: Alcover, Arbolí, La Febró, Capafonts, Mont-ral, Prades i Vilanova de Prades. També s’han lliurat les plaques acreditatives als 30 establiments del municipi adherits al segell DTF: dotze allotjaments turístics, onze restaurants, quatre empreses de turisme actiu i de natura, dues oficines de turisme i un centre d’interpretació. Aquest alt nombre d’adhesions demostra l’alt grau d’implicació del sector turístic de la destinació, públic i privat, en aquest projecte. També destaca l’àmplia oferta d’allotjament adherit a la marca DTF, amb 1.553 places certificades que representen prop del 90% de l’oferta de la destinació.

Muntanyes de Prades ha aconseguit aquest segell gràcies a una oferta variada i de qualitat, enfocada a les famílies. En aquest sentit, destaca un reconegut espai natural, una serralada prelitoral que ofereix la possibilitat de gaudir d’excursions i visites força planeres, ideals per a famílies amb nens. També disposa d’un important patrimoni cultural on hi destaca la Vila Vermella de Prades, nucli històric d’aquesta destinació.

Amb la certificació d’avui, el segell DTF compta amb setze destinacions certificades a Catalunya, i 9 destinacions més es troben en procés de certificació. Uns reconeixements que
suposen un total de 505 empreses adherides al programa DTF arreu del país, entre establiments d’allotjament turístic, restaurants i empreses d’activitats.