.

.

TOTS 21

La cantant Maria Arnal, el poeta Eduard Escoffet, l’investigador cultural José Luis de Vicente (Sónar +D) i la soprano convidada, Mariona Sagarra, presentaran Mil Sibil·les el dissabte 18 de desembre al claustre del Seminari Conciliar de Tarragona, una conferència performada, entre la poesia i el cant, que aprofundeix en els orígens i les transformacions del mite al llarg dels últims 2.500 anys.

Mil Sibil·les passa revista a la tradició des d’una perspectiva crítica i contemporània. En un moment de l’espectacle, Maria Arnal interpreta una adaptació del Cant de la Sibil·la, un tema extret del seu darrer treball amb Marcel Bagès, Clamor. Tanmateix, la música en directe és tan sols un més dels recursos que construeixen el relat de Mil Sibil·les.

La tradició del Cant de la Sibil·la -un personatge a qui l’Església va adoptar com a profeta però al segle XVI va voler esborrar-, s’ha recuperat els últims anys amb orgull

El mite de les endevinadores de l’Antiguitat ha sobreviscut a segles de canvis, modes i tabús. La tradició del Cant de la Sibil·la -un personatge a qui l’Església va adoptar com a profeta però al segle XVI va voler esborrar-, s’ha recuperat els últims anys amb orgull i s’interpreta en diferents convocatòries abans de Nadal. La tradició ha recuperat esplendor i des del 2010 gaudeix del reconeixement de la Unesco com patrimoni immaterial de la Humanitat. Però, quin sentit té en l’era dels superordinadors, la hiperconnexió i el canvi climàtic?

L’espectacle busca respostes en les creences i en l’esperança de la Humanitat. Arnal, de Vicente i Escoffet trenen imatges, veus, cants i textos per aprofundir en el context d’una tradició que evoluciona, que adopta nous matisos i interpretacions, i que es planteja com un llegat entre generacions.

Entrada gratuïta. Cal reserva prèvia escrivint-nos a l’adreça hola@medol.cat

Redacció