.

.

TOTS 21

Marc Miquel, president del Golf Costa Daurada Tarragona Sport Center. Foto: Cedida

En l’antiga Grècia el gimnàs era el local destinat a exercitar tant les facultats físiques com a conrear la intel·ligència, el desenvolupament de la força i l’agilitat. En els antics gimnasos, els exercicis més importants que s’efectuaven eren: llançament de disc, salt, lluita, pugilat, pentatló i dansa. Però era també el lloc on calia relacionar el físic amb l’espiritual i on els filòsofs grecs impartien els seus coneixements.

Per a completar les seves rutines i superar-se a si mateixos els atletes aixecaven pesos, doblegaven barres de metall, corrien lliures, nedaven en la mar, tiraven d’arades, aixecaven toros o lluitaven amb lleons.

En l’actualitat els gimnasos no ens poden oferir la lluita amb lleons però el Golf Costa Daurada Tarragona Sport Center, per la seva situació privilegiada, ofereix altres activitats enfocades a viure experiències enmig de la natura, de tal manera que el soci aconsegueixi la salut física i mental com un Déu o una Deessa grega.

A Tots21 entrevistem Marc Miquel, president del club, per a conèixer una mica més aquest oasi al costat de la ciutat de Tarragona.

Abans d’aprofundir més en altres temes, ens agradaria conèixer a la persona que hi ha darrere d’aquest club. Ets o has estat esportista?

Sempre he cregut en l’esport, és una manera de disciplina de la vida que t’ajuda a sacrificar-te una mica per assolir els objectius. Jo sóc molt competitiu i el golf és el esport que m’ha agradat més; no jugues contra altres sinó contra tu mateix. És l’esperit de sacrifici i de superació per ser sempre millor amb tu mateix  el dia de demà.

Al seu moment, el padel em va agradar molt, però per qüestions de feina no podia quedar amb els companys per jugar. Ha estat un esport fallit per mi, per qüestió de temps no l’he pogut practicar com hagués volgut. El gimnàs és un complement per trobar-te bé en el dia a dia.

Quin és el teu referent en el món de l’esport?

El meu ídol des de petit era Ayrton Senna, el pilot brasiler de Fòrmula 1, pel carisma que tenia. Venia del món de la pobresa del seu país, Brasil. Va entrar en un món de gent molt rica i elitista, en un ambient molt tancat, però ell va saber fer-se un forat a base de sacrifici i determinació. Amb el diner que va guanyar va crear una fundació per poder ajudar la gent pobre de Brasil. Tothom se l’estimava molt perquè va abanderar un país que era pobre. Em va enamorar com a persona i com a esportista. Jo vaig plorar el dia que va morir.

Què té el Golf Costa Daurada que el diferenciï de la resta?

Tot és diferent. Som únics a la província i a Catalunya. I per diverses raons, la primera, pel capital humà. Els nostres col.laboradors són els millors en les seves disciplines i tenen una ètica i un saber estar amb tots els abonats. Això és molt ben percebut i valorat per als socis. Aquí es viu un molt bon ambients en tots els àmbits. Els nostres gerents, tant Marc Tarragó com Xavi Pueyo, són molt bons professionals i ens han ajudat molt a millorar uns objectius que encara milloraran més. Hem de créixer molt més.

Ets ambiciós

No, crec que el volum fa la força, com més activitats esportives oferim més possibilitats hi haurà d’atreure les famílies. A un membre de la família li agrada el golf, a l’altre el bàsquet, i nosaltres oferim moltes possibilitats que ens ajuden a créixer.

Ampliarem les pistes de tennis i padel i calculem que en un any tindrem el permís municipal. Tenim el tennis abarrotat de nens i crec que oferirem l’escola de nens més important de la província. I en padel ens cal més espai. Tenim l’obligació de donar el servei que ens reclamen.

Quants socis teniu?

2.300, entre totes les disciplines esportives.

Quines accions feu per fidelitzar els clients?

Disposem d’un entorn que és espectacular. Molta gent aprecia l’entorn natural i els espais oberts, i més després d’haver passat la pandèmia. Nosaltres no parem d’organitzar activitats, tornejos de pitch and put, activitats dirigides al DIR, sortides en bicicleta, padel, tennis, festes,… Sempre hi ha activitats on apuntar-te. També n’hi ha moltes que són competitives. Quan la gent prova les nostres instal.lacions, s’hi queda. Hem passat del no res a fer moltes activitats. Abans organitzàvem un torneig setmanal i ara, tres o quatre. Tampoc volem morir d’èxit. També ampliarem l’aparcament, que és una necessitat que tenim.

Quan estarà fet?

Abans de l’estiu. Estarà integrat amb el paisatge, així que no l’asfaltarem. I a la zona de dalt hi haurà l’ampliació de les pistes de tennis i padel, que estaran en marxa a principis de l’any vinent.

Per als lectors més sensibles amb el medi ambient, quines accions feu en sostenibilitat?

Us puc dir que la Universitat Rovira i Virgili, la URV, farà servir com a model d’estudi el projecte d’ampliació i remodelació del Golf Costa Daurada. La decisió s’ha pres atenent a que representa un exemple molt didàctic d’avaluació ambiental en cascada, on s’hi pot fer un seguiment des de l’avaluació ambiental estratègica del pla territorial parcial del Camp de Tarragona, el POUM de Tarragona i el Pla Parcial 43 fins a l’avaluació ambiental del projecte de remodelació del camp de golf, segons ha dit la pròpia URV.

Tenim al costat del golf un turó, es diu Sant Simplici, que està pelat perquè es va incendiar. I ho ha fet tres vegades. El golf va evitar que es propagués l’incendi fent de tallafocs. Nosaltres consumim aigua, però mantenim una Anella Verda espectacular. La nostra intenció és que l’aigua que regenerarem de les viviendes i de l’hotel la usarem per al camp de golf. El tennis i el padel tenen un sistema que recull el drenatge de l’aigua de la pluja, connecta el llacs i l’usem per a regar. El gimnàs té una depuradora: reutilitzem l’aigua per al rec.

Tenir un DIR en un golf no és habitual

És l’unic situat en un lloc a l’aire liure. Es creen sinèrgies entre les diferents ofertes esportives. El DIR ha estat un èxit.

Des del punt de vista històric, què podem dir de les instal.lacions?

La casa club és una masia de principis del segle XX. Estava cremada i destruïda i el meu pare la va restaurar ja fa anys amb la idea de respectar-la tal com era abans. Volem restaurar el Mas d’en Sordé, que disposa de la cúpula modernista tan valuosa, i fer-ne un hotel-boutique molt ben dissenyat. La intenció és remodelar tota la masia i conservar-la. És el que li dona caràcter i personalitat a l’hotel el dia de demà. A mi no se m’acudirà fer-hi un hotel de 50 plantes perquè destrossaria tot el projecte. Un 25% dels que venen als circuits de golf són de fora. Necessitem oferir habitacions d’hotel.

Quan obrirà el nou restaurant?

L’obrirem a l’estiu per una qüestió de permisos. L’oferta culinària serà diferent, més saludable. Volem que també doni servei a la piscina, on hi col.locarem un food truck per fer-la més atractiva encara. Crec que li donarà molt ambient tenir un food truck i tenir música.

També volem que el restaurant doni servei a tot el camp de golf amb un boogy bar, de manera que no t’hagis d’emportar l’entrepà de casa quan juguis al golf. A més, l’any vinent farem una remodelació profunda de la casa club, apostant per la qualitat al restaurant de dalt i destinant l’actual restaurant de sota per a zona de tapes, usant més i remodelant el mobiliari de la terrassa. Es tracta de donar una oferta gastronòmica molt més àmplia. També readaptarem el saló de la casa club, que volem revitalitzar instal.lant-hi una pantalla gran per seguir els tornejos de golf i de futbol, ampliant el bar i amb zona de sofàs, creant d’aquesta manera el bar del club esportiu.

També tenim la intenció d’ampliar serveis fent sopars i creant una zona de nit. Si aquí tens el pàrking gratuït, il.lumines els punts i els greens, poses música en directe i portes algun grup, crearàs molt ambient i allargaràs la vida del soci, que gaudirà més de les instal.lacions.

La formació és també un aspecte al que se li dedica molta atenció al Golf Costa Daurada, no?

Així és, disposem d’Escoles de Golf, Pàdel i Tennis tant per a nens i nenes com també per adults, ateses en tots els casos per un equip de professionals de primer nivell. De fet, ara estem potenciant l’Escola de Golf per als més joves amb propostes molt atractives que tenen per objectiu posar de relleu els valors associats a la pràctica esportiva del golf.

I quines són aquestes propostes per l’Escola de Golf?

Ja estem oferint un 50 per cent de descompte en les quotes mensuals dels alumnes de l’Escola Infantil i Juvenil de Golf, fins a final de curs, al juny. Però la principal novetat de la temporada serà la presentació d’un Stage d’Estiu d’Iniciació al Golf, que serà tota una novetat i esperem que tingui tanta acceptació com ja té el Stage d’Estiu Multiesportiu, que seguirem oferint.

Què li diria als qui no coneixen el Golf Costa Daurada?

Que vinguin i que el provin, segur que s’hi quedaran.

Mayo Lorda