.

.

TOTS 21

Imatge que ofereix la font, amb llocs escardats a la base. Foto: Lídia Bargas

No ha estat per gamberrisme, pel que afirma la seva alcaldessa, Lídia Bargas, sinó per l’acció d’uns marrecs que picaven a la font per enretirar el gel. El cert és que la històrica font renaixentista de Prades, una icona de Catalunya, ha aparegut amb esquerdes a part del seu peu circular i a la corona on acaba l’aigua.

En un post a les xarxes, l’alcaldessa es lamentava: ‘Tant costa respectar el patrimoni cultural dels nostres municipis? Aquells que pugeu a veure la font glaçada si us plau no deixeu que els vostres fills juguin a treure el gel. Després passa això. Així es com heu deixat la Font de Prades aquells que heu tret el gel’, diu el text.

Bargas ha explicat a Tots21 que van ser testimonis que uns marrecs es van dedicar a picar per trencar el gel, “tot i tenir tancada la font perquè no hi entri ningú”. Picaven a la part de l’aigua, que dona a la cavitat circular perimetral, de manera que “quan van arrencar el gel, aquest es va endur part del suport, va caure a terra i va provocar a més que s’esquerdés aquest”, com es veu a la imatge.

La fama de la Font de Prades va fer que tingui una rèplica al Poble Espanyol de Barcelona des de fa dècades.

Redacció