.

.

TOTS 21

El monument de Roger de Llúria es cobrirà amb banderes espanyoles en una performance. Foto: LaVanguardia

El monument de Roger de Llúria es cobrirà amb banderes espanyoles en una performance. Foto: LaVanguardia

Una performance de l’artista Àlvar Calvet que omplirà de senyeres estelades l’estatua dels despullats i de banderes espanyoles el monument de Roger de Llúria ha servit per obrir un debat sobre l’ús dels monuments de Tarragona.

La performance que proposa mostrar el debat actual del procés dins la societat de Tarragona es farà i servirà per veure durant unes hores aquesta particular imatge i batalla de banderes.

Anteriorment l’ús d’espais com el Pretori o l’Amfiteatre per part de Societat Civil Catalana un 11 de setembre o el mateix Amfiteatre per part de l’ANC havien ja obert el debat que estava pendent d’una nova ordenança que de moment no ha arribat.

Societat Civil Catalana va utilitzar també l'Amfiteatre en un acte polític. Foto:Cedida

Societat Civil Catalana va utilitzar també l’Amfiteatre en un acte polític. Foto:Cedida

La consellera de Patrimoni de Tarragona, Begoña Floria, ha afirmat que s’obrirà un debat important sobre l’ús que ha de fer la ciutat dels seus monuments. Floria ha assegurat que s’obrirà un procés de consulta en diferents àmbits d’experts de la ciutat per saber quin ha de ser el paper de l’Ajuntament com a gestor d’aquests espais concrets.

La consellera de Patrimoni també ha afirmat que es tirarà endavant la performance de les “banderes” sense data exacte encara, però que anteriorment es farà una revisió a l’estatua dels despullats on potser caldrà una intervenció pel seu arranjament previ.

El debat sobre l’ús dels monuments de Tarragona queda obert i Begoña Floria ha explicat que espera poder tenir un reglament d’ús en els pròxims mesos, on quedi clarament estipulat les possibles cessions dels espais.