.

.

TOTS 21

L’acte de lliurament de les Capses de la Festa Major s’ha fet aquesta tarda a La Palma. Foto: Ajuntament

Les Capses de la Festa Major ja són a totes les escoles de Reus per tal que els nens i les nenes puguin començar a descobrir què amaguen i preparar-se així per al pròxim Sant Pere. Les regidories d’Educació i de Cultura i Política Lingüística han elaborat un material pedagògic per tornar a activar el programa de la Festa Major a les Escoles amb unes capses d’aprenentatge per promoure la festa a tots els centres educatius.

L’acte de lliurament de les Capses de la Festa Major s’ha fet aquesta tarda a La Palma, en un acte en el qual hi han participat representants dels centres i els gegants Vitxets i la Mulassa.

El fil conductor d’aquesta proposta educativa comença quan els nens i les nenes veuen que han desaparegut les claus de Sant Pere i que, si no les troben, no es podrà fer la Festa Major. Els infants tenen per davant una sèrie de reptes que hauran de resoldre a través de propostes de les 5 diferents capses que representen parts de la Festa Major: el foc, els castellers, els gegants, els balls i els elements del Seguici Festiu.

Al final dels reptes troben un cofre en la qual hi ha un codi QR i els enllaça en un vídeo en el qual l’alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, i el regidor de Cultura i Política Lingüística i d’Educació, Daniel Recasens, els desvetllen el que ha passat i els conviden a viure i a gaudir de la Festa Major com a premi d’haver aconseguit desvetllar el misteri de la desaparició de les claus de Sant Pere.

Redacció