.

L'hemicicle del Parlament. Foto: Fundipau

L’hemicicle del Parlament. Foto: Fundipau

El Parlament de Catalunya estrena un mandat històric. Tarragona aporta 18 diputats, amb moltes cares noves, concretament 13. Repeteixen Albert Batet, Meritxell Roigé, Lluís Salvadó, Teresa Vallverdú (Junts pel Sí) i Matías Alonso (Ciutadans). Se’n van cares conegudes, com la tarragonina Victòria Forns, l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, la diputada d’ICV-EUiA, la cambrilenca Hortènsia Grau, o el popular Rafael Luna.

El mapa dels nous diputats tarragonins queda així:

Junts pel Sí

Bel_quadrada

1. Germà Bel i Queralt
Economista
Les Cases d’Alcanar, 1963 (52 anys)
Llicenciat en Economia per la Universitat de Barcelona (UB) i Màster d’Economia per The University of Chicago, actualment és Doctor en Economia per la UB tasca que combina amb la d’investigador a ICREA-Acadèmia. Té una llarga trajectòria docent en universitats americanes com ara Cornell, Harvard i Princeton. Ha centrat la seva investigació acadèmica en l’economia i la política de les infraestructures així com en la reforma del sector públic, especialment en matèria de privatitzacions d’empreses públiques. Ha escrit i editat diversos llibres i ha publicat més d’un centenar d’articles en revistes acadèmiques internacionals i estatals.
En l’àmbit de l’esfera pública, ha estat assessor econòmic de la Diputació de Barcelona, diputat del PSC al Congrés espanyol, entre el 2000 i el 2004, i consultor de les Nacions Unides. Actualment és membre del Consell Assessor per la Transició Nacional (CATN) i del Consell Assessor per la Reactivació Econòmica i el Creixement (CAREC) del govern de Catalunya.

Palau_quadrada

2. Montserrat Palau i Vergés
Filòloga
Tarragona, 1958 (57 anys)
Doctora en Filologia Catalana i Professora de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. És membre del grup de recerca GRÈC (Gènere, Raça, Ètnia i Classe) i del seminari Paraula de Dona de la URV. És també autora de diversos llibres i articles d’història i crítica literària, molts dels quals fan referència a les identitats de gènere i nacional d’autores catalanes com Mercè Rodoreda o Maria Aurèlia Capmany. També col·labora a diversos mitjans de comunicació.

Batet_num3

3. Albert Batet i Canadell
Economista
Valls, 1979 (36 anys)
Administració i Direcció d’Empreses i MBA per ESADE. Alcalde de Valls des de 2008. Regidor de l’Ajuntament de Valls des de l’any 2003 on ha dirigit les regidories d’Hisenda, Governació, Urbanisme o Barri Antic. Vicepresident territorial del Camp de Tarragona de la Diputació de Tarragona i president del Patronat de Turisme de la mateixa institució, els anys 2011 i 2012. Diputat al Parlament de Catalunya la darrera legislatura com a cap de llista per CiU per la demarcació de Tarragona. És també Vicepresident de l’Associació Catalana de Municipis i membre del Consell Directiu de l’Associació de Municipis per la Independència. Membre del Comitè Executiu Nacional de Convergència Democràtica de Catalunya. Membre de vàries entitats culturals, cíviques i econòmiques.

FerranCivit

4. Ferran Civit i Martí
Historiador, periodista i antropòleg
L’Espluga de Francolí, 1977 (37 anys)
És Llicenciat en Història per la Universitat de Barcelona, en Periodisme per la Universitat Pompeu Fabra i en Antropologia Social i Cultural per la Universitat Rovira i Virgili. És actualment el president de la Federació Regional del Camp de Tarragona. També va ser portaveu d’ERC i cap de l’oposició durant dues legislatures a l’Espluga de Francolí i al Consell Comarcal de la Conca de Barberà. Ha col·laborat amb la Fundació Josep Irla i amb el Museu de la Vida Rural. Ha estat membre dels Diables de l’Espluga i de l’Agrupament Escolta l’Estornell. Va ser coordinador de l’Espluga Decideix per a les consultes. És redactor de la revista El Francolí i col·labora amb LaConca5.1. També és soci del Centre d’Història Natural de la Conca, del Club Atlètic Espluguí i d’Òmnium Cultural.

Montse Vilella

5. Montse Vilella i Cuadrada
Psicòloga clínica
Reus, 1966 (49 anys)
Llicenciada en filosofia i lletres, secció de psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Al 1990 va treballar com a psicòloga a l’ Equip d’Atenció a la infància i adolescència en risc social del Consell Comarcal del Baix Penedes. Al 91 com a coordinadora dels serveis socials del Consell comarcal del Baix Camp. També va exercir com a psicòloga  en diferents serveis del Grup Pere Mata. En els darrers anys ha estat directora de la Residència per a persones amb discapacitat psíquica greu de l’ICASS. Va ser simpatitzant de CDC des de la joventut realitzant tasques d’interventora i militant des de 2011. Va ser regidora de l’ Àrea de serveis socials de l’Ajuntament de Reus en el mandat 2011-2015. Actualment és 1a Tinent d’Alcalde a l’ ajuntament de Reus i membre del comitè executiu de CDC de la Federació de Tarragona.

Lluís Salvado

6. Lluís Salvadó i Tenesa
Enginyer industrial
La Ràpita, 1969 (46 anys)
Enginyer Industrial per l’Escola Tècnica Superior d’Enginyers Industrials de Barcelona (UPC). Postgrau en Direcció General d’Empreses per la UOC. Va desenvolupar funcions directives durant 10 anys a l’empresa privada. És autor del llibre Centres de creació d’empreses (1996).
Ha ocupat diversos càrrecs orgànics d’ERC, actualment secretari general adjunt. Ha estat diputat al Parlament de Catalunya durant la X legislatura. Va ser delegat del Govern a les Terres de l’Ebre des del 2004 fins al 2010. Va presidir el Consorci Memorial de la Batalla de l’Ebre del 2004 al 2009. Va ser regidor de l’Ajuntament de la Ràpita entre 1994 i 2005, d’on va ser alcalde els anys 1996-1997. Fou vicepresident del Consell Comarcal del Montsià, com també diputat provincial. Va ser el representant d’Esquerra Republicana a l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (IDECE) del 1997 al 2003.

jordi_sendra_editat

7. Jordi Sendra Vellvè
Tècnic informàtic
Tarragona, 1961 (54 anys)
Tècnic informàtic de la Generalitat de Catalunya (1982-1991) ara en excedència. Va ser Director d’Operacions, Recursos Humans i Qualitat de l’empresa SEDYF (1991-2002). Militant de CDC des de l’any 1978 i Conseller Nacional de CDC des de l’any 1996 va ser fundador de la JNC a Tarragona (1982) i membre del Comitè Ex. Nacional (1986-1990). President del Comitè Local de Convergència a Tarragona (2014), i regidor a l’Ajuntament de Tarragona (2002-2011).Darrerament va desenvolupar les tasques de Cap de Gabinet a la Presidència de l’Autoritat Portuària de Tarragona (2011) i en l’ actualitat és Senador a Corts electe per la demarcació de Tarragona (2011-2015).És també membre de diverses associacions i entitats socio-culturals a la ciutat de Tarragona.

meritxell

8. Meritxell Roigé i Pedrola
Advocada
Tortosa, 1976 (39 anys)
Llicenciada en Dret per la Universitat Pompeu Fabra i en Ciències Polítiques i de l’Administració per la UPF-UOC. Màster en Dret i gestió Local per la UAB i Màster en Estudis avançats en Administració i Dret Públic. Postgraduada en dret Urbanístic i Immobiliari per la UPF. Va ser Gerent del Consell Comarcal del Baix Ebre i és professora associada de la URV i professora de dret administratiu a la Universitat EUSES-URV .Militant de la JNC, en fou membre del Comitè Executiu Nacional i primera presidenta de la JNC a les Terres de l’Ebre . Militant de CDC des de 1996. Consellera Nacional des de 1999. Membre dels Comitès Executius Locals, Comarcals i de Federació. Des del 2007 Regidora i Primera Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Tortosa Portaveu del grup municipal de CIU a l’Ajuntament de Tortosa. És Diputada al Parlament des de la IX Legislatura , ha estat portaveu de la Comissió de Territori i Sostenibilitat.

TeresaVallverdú

9. Teresa Vallverdú
Filòloga
L’Arboç, 1968 (47 anys)
És llicenciada en filologia catalana per la Universitat de Barcelona i té un màster en lingüística general per la Indiana University d’Estats Units i en teoria gramatical per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha treballat com a professora a Indiana University i al Departament de Filologia Catalana de la Universitat Autònoma de Barcelona. També ha treballat com a traductora de l’anglès i assessora lingüística per a doblatge en català, com a assessora lingüística en programes específics de llengua, i com a lingüista a Catalunya Ràdio i TV3. Col·labora activament a la majoria d’associacions cíviques i culturals de l’Arboç i és membre de diverses entitats socials i culturals com Òmnium Cultural o Plataforma per la Llengua. És militant d’Esquerra Republicana de Catalunya des del 2004 i ha estat regidora de l’Ajuntament de l’Arboç (2011 – 2014) i des del 2012 fins l’actualitat és diputada al Parlament de Catalunya.

Ciutadans

1mato

1. Matías Alonso

De formació militar, va fer carrera al Cos General de les Armes com a Oficial d’Artilleria. Després d’abandonar el servei actiu, es va dedicar als serveis de consultoria en noves tecnologies i formació per a empreses, i ha estat gerent de dos petites empreses del sector serveis. És membre de Ciutadans des de la seva fundació. Ha ocupat diversos càrrecs de responsabilitat orgànica i és membre del Consell General des del 2007. L’abril del 2008 es va incorporar al Comitè Executiu de Ciutadans, fent-se càrrec de la Secretaria General el juny del 2009. Des de la III Assemblea va ser reelegit Secretari General de Ciutadans, càrrec que segueix exercint en l’actualitat. Matías està casat i té 2 fills.

2domi

2. Francisco Javier Domínguez

Francisco Javier Domínguez va néixer a Baena (Còrdoba). Ha viscut a Tarragona tota la seva vida. Està casat i té dos fills. Llicenciat en enginyeria agrònoma. Ha estat cap de Parcs i Jardins a l’Ajuntament de Tarragona. ÉS el número 2 al Parlament per Ciutadans a Tarragona.

2sa

3. Carlos Sánchez

Carlos Sánchez és procedent de Montcada i Reixac. Viu a Cambrils. Sánchez és tècnic d’equips electrònics, electricitat i tècnic de seguretat. Ha treballat per forces i cossos de seguretat des del 2005. En política ha estat delegat territorial de la província de Tarragona i actualment és el número 3 al Parlament per Ciutadans a Tarragona.

2lo

4. Lorena Roldán Suárez

Lorena Roldán Suárez, nascuda a Tarragona el 7 d’agost de 1981. 33 anys. Va cursar la llicenciatura de Dret a la Universitat Rovira i Virgili, així com el Màster d’Accés a l’Advocacia per la Fundació URV. Ha exercit com a advocada i, actualment treballa a l’Administració Pública local en l’àrea de serveis jurídics i contractació administrativa. Va ser candidata de C’s Tarragona en les darreres eleccions al Parlament Europeu. Actualment, és coordinadora de Barris a C’s Tarragona.

PSC

1callo

1. Carles Castillo Rosique
Llicenciat en Dret especialitzat en urbanisme i riscos laborals. Ha estat regidor socialista a l’Ajuntament de Tarragona des de 2003. Des de 2007 fins al 2015 ha estat el regidor de mobilitat, territori, llicències i seguretat ciutadana de Tarragona. Membre de la comissió executiva de la Federació del PSC del Camp de Tarragona.
Rosa Ibarra

2. Rosa Maria Ibarra Ollé
Llicenciada en Dret. Actualment és la portaveu del PSC a l’Ajuntament de Valls. En les recents eleccions municipals ha estat la candidata socialista a l’alcaldia de l’Ajuntament de la capital de l’Alt Camp. Presidenta del Consell de Federació del PSC del Camp de Tarragona.

PP

Alejandro Fernández

Alejandro Fernández

1.- Alejandro Fernández Álvarez

Nascut en Tarragona el 30 de maig de 1976, es va llicenciar en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat Autònoma de Barcelona i va fer un màster en Comunicació Política per la mateixa universitat. Va ser professor de Ciència Política de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona.

En l’àmbit polític, actualment és president provincial del Partit Popular de Tarragona i portaveu, com a regidor, del PP en el Ajuntament de Tarragona. Fou escollit regidor de l’ajuntament de Tarragona a les eleccions municipals espanyoles de 2003, 2007 i 2011. Ha estat tinent d’alcalde de Promoció Econòmica, conseller comarcal del Tarragonès, membre del Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària de Tarragona i diputat de la Diputació de Tarragona.[1]

A les eleccions generals espanyoles de 2011 es presentà com a cap de llista del PP per la província de Tarragona i va aconseguir l’escó. Ha estat portaveu de la Comissió d’Economia i Competitivitat del Congrés dels Diputats. A les eleccions municipals de 2015 va repetir com a alcaldable del PP per Tarragona, però va passar de 8 a 4 regidors.

CUP

Sergi Saladié

1.Sergi Saladié Gil

Vandellòs, 1974. És Llicenciat en Geografia (1998) per la Universitat Rovira i Virgili, postgrau en Arquitectura del Paisatge (2000) per la Universitat Politècnica de Catalunya, i Màster en Estudis Territorials i Urbanístics (2003) com a titulació conjunta de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya, la Universitat Politècnica de Catalunya i la Universitat Pompeu Fabra, i Diploma de Tècnic Urbanista (2003) per l’Escola d’Administració Pública de Catalunya.

Actualment és professor associat al Departament de Geografia de la URV, on imparteix docència de planejament territorial al Grau de Geografia i Ordenació del Territori, i de paisatge al Grau d’Arquitectura. Actualment també està realitzant la tesi doctoral amb el títol “Paisatge i conflictes territorials a les comarques meridionals de Catalunya”. Com a investigador ha participat i coordinat diversos projectes, com els Catàlegs de Paisatge del Camp de Tarragona (2005-2007) i de les Terres de l’Ebre (2007-2009), o d’altres en els àmbits de la gestió territorial, l’energia o el turisme.

Catalunya sí que es Pot

Gerard Bargalló

1. Gerard Bargalló Boivin

Va néixer el 2 de desembre del 1977 a Reus. Solter amb un fill. Ha cursat estudis d’Administració i Direcció d’Empreses. Secretari General del Cercle de Podem a Reus.