.

.

TOTS 21

L’Ajuntament de Tarragona ha carregat aquest dissabte, per mitja d’una nota de premsa, contra la decisió de la Colla Jove de Castellers de Sitges de renunciar a la seva participació en la jornada de dissabte del Concurs de Castells de Tarragona. “Independentment dels motius que els han portat a la seva renúncia -assegura el comunicat-, lamentem la manera com s’ha comunicat a la direcció del Concurs i el termini en què ho han fet, ja que un cop tancada la participació de les colles a l’esdeveniment casteller no és viable convidar a cap colla de les que participen a Torredembarra a fer-ho el dissabte 1 d’octubre a la Tàrraco Arena Plaça com, tampoc ho és, convidar a fer-ho a una colla de les que fins a dia d’avui no seran presents al Concurs de Castells de Tarragona”.

Cronologia dels fets 

Segons la cronologia elaborada des del consistori tarragoní, l’organització del Concurs va convidar formalment la Colla Jove de Castellers de Sitges l’1 de setembre “i en rep la confirmació de participació el dia 2. El dia 6 de setembre la Jove de Sitges envia la fitxa d’inscripció pertinent”.

“No és fins avui, dissabte a les 10.45h que es rep un correu electrònic de renúncia. Paral·lelament i unilateralment, la colla anuncia per xarxes socials la seva decisió”, expliquen des de l’ajuntament.  Des de la colla sitgetana s’argumenta en un comunicat que «diverses baixes fonamentals al tronc han anat avisant de la seva absència a la cita de la Tàrraco Arena Plaça. Aquesta situació fa inviable dur a terme una actuació que vagi més enlla d’enlairar castells de set bàsics».

A 24 hores de la celebració del sorteig de l’ordre d’actuació i posició a plaça –que se celebrarà aquest diumenge a les 19.30h al Teatre Tarragona- “l’organització del Concurs no pot convidar a cap altra colla a participar. Un fet que s’hagués produït si la renúncia hagués estat dins els terminis que preveuen les bases del certamen casteller i que acabaven el passat 5 de setembre”, conclou la nota de l’ajuntament.

Redacció