TOTS 21

Imatge d’arxiu d’una actuació de la mainada. Foto: Cedida

L’Ajuntament ha lamentat aquest diumenge al matí que els bars i terrasses de la plaça de la Font tanquin en un dia en què torna la tanda de lluïment del Seguici petit. La consellera de Cultura, Inés Solé, ha afirmat que ‘davant el possible tancament dels bars de la Plaça de la Font i de l’aparent desistiment de proposta d’oferir el seu servei a les més de 800 persones i 150 taules per cada passi, des de l’Ajuntament de Tarragona volem manifestar el nostre desacord’.

La solució de compartir una taula amb la família o grup bombolla, com a espectadors del Seguici, ‘va ser acordada, després d’incorporar les seves al·legacions i peticions, i que en definitiva es en favor del servei de bars i restaurants de la Plaça, per tal de poder treballar amb la màxima seguretat i comoditat possible’, assegura la consellera en un comunicat.

Des de l’inici de la pandèmia, l’Ajuntament de Tarragona ‘ha creat una sèrie d’ajudes per aquest sector’, un dels mes afectats per la crisi de la covid-19; ‘com son eximir-los de la taxa d’ocupació de terrasses, des del 2020 i fins a dia d’avui; donar-los l’opció d’ampliar terrassa o crear-ne de noves; darrerament s’ha obert també una nova línia de subvencions’, continua la consellera. ‘Es una mesura prèvia a considerar per englobar tot el que està passant ara’.

La Plaça de la Font ‘és un dels espais públics més emblemàtics de la Festa’, un espai ‘que permet complir amb la normativa del Procicat’; com la distància entre espectadors; el control d’accés; un espai per a la seguretat i les emergències, afirma Solé. En definitiva, un dispositiu ‘que ofereix la millor formula per garantir la seguretat de tothom’. Els dies d’afectacions són només tres dels deu que duren la festa: 19, 22 i 23. ‘La solidaritat comunitària, el benestar de la ciutadania i que les festes són dels i les ciutadanes ha de prevaldre davant qualsevol altre concepte durant aquests dies’, subratlla Solé.

Amb motiu de les tandes de lluïment del Seguici Petit, avui la plaça de la Font s’omplirà de nens i nenes, els autèntics protagonistes de la Festa, ‘qui gaudiran del resultat d’un treball fet amb molta cura i molt d’esforç durant tot aquest temps, gràcies a les entitats de la ciutat’, afirma la consellera. ‘El Seguici Petit és una de les joies de la nostra festa major i després de dos anys podrem tornar a veure per primera vegada el Seguici Popular en la seva seqüència ritual, un conjunt que es Festa Patrimonial d’Interès Nacional i que ens omple d’orgull i emoció poder tornar a gaudir’, remata.

Consells per al públic

D’altra banda, l’accés del públic es farà pel carrer Portalet. L’horari d’accés està indicat al ticket de l’entrada (1h, 40minuts o 20minuts abans). És important arribar a l’hora indicada, subratlla l’Ajuntament. La sortida es farà esglaonada pel carrer Cós del Bou, mentre que els veïns i veïnes de la Plaça de la Font poden accedir per la Bocacalle. La durada aproximada de cada passada del Seguici serà de dues hores.

Davant possibilitat del tancament dels bars, l’Ajuntament ha posat a disposició del públic serveis de wc químics i un dispensador d’aigua, facilitat per Ematsa. Val recordar que cal seguir en tot moment les instruccions de l’organització.

Redacció