.

.

TOTS 21

Imatge de la nit del recompte de les persones sensesostre, el passat 9 de novembre 2021. Foto: Ajuntament

Amb motiu de la previsió de baixes temperatures en els propers dies i sobretot durant les nits, tot i que no es preveuen baixades de menys de zero graus, l’Ajuntament de Tarragona ha decidit activar l’Operació Iglú en fase d’emergència a partir d’avui 13 de gener a les 22h i fins que duri l’onada de fred. 

Les Conselleries de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, així com Serveis Socials, s’han posat d’acord per tal d’intensificar la cobertura a les persones sense sostre que de forma continuada ja es realitza i protegir de manera reforçada la salut i la integritat física de les persones sense sostre que es detectin a la  via pública durant l’onada de baixes temperatures per tal que no les hagin de passar a la intempèrie o en tot cas, millorar la seva situació.

Aquesta activació s’ha comunicat al Centre d’Emergències de Catalunya (CECAT), ja que és una decisió municipal. Cal recordar que l’Operació Iglú s’activa en fase de prealerta l’1 de desembre de 2021 i es manté vigent fins al 31 de març de 2022; tot i que els serveis i els recursos sempre estan actius i disponibles a través de l’IMSST, Protecció Civil i la Guàrdia Urbana.

Amb aquesta iniciativa es mobilitzen equips d’assistència formats per tècnics de Serveis Socials, Creu Roja, Protecció Civil, i Guàrdia Urbana, amb el suport del personal voluntari de protecció civil de Tarragona ; que es divideixen per dues zones, Part Alta i barris del nord i Llevant i zona2, Part Baixa i barris de Ponent. En el recompte efectuat el passat 9 de novembre de 2021 va localitzar 77 persones que dormien al carrer.

Així mateix, s’oferirà a totes aquestes persones allotjament a cobert a partir de les diferents alternatives que l’IMSST posa a disposició i, en cas que algú no vulgui ser allotjat, se li facilitaran mantes i aliments calents.

Redacció