.

.

TOTS 21

L’alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp sol·licitarà a la Generalitat que s’inclogui Mont-roig del Camp a la proposta de municipis de Catalunya que quedarien afectats pel toc de queda nocturn d’1.00 a 6.00 h. La petició es farà aquest dijous després de conèixer la proposta del Govern de la Generalitat, pendent de l’aval del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, d’aplicar la restricció horària a 158 municipis catalans on hi ha una incidència més alta del virus.

En aquesta proposta, Mont-roig del Camp ha quedat exclòs malgrat estar envoltat de dos municipis amb alta incidència i on sí s’aplicaria el toc de queda com és Cambrils i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, en aquest cas amb trama urbana continuada amb Miami Platja.

En aquest sentit, el consistori es mostra preocupat davant la impossibilitat de controlar les possibles aglomeracions a les platges del municipi, recordem que és tracta d’un dels municipis de Catalunya amb més quilòmetres de platges (fins a 12 km), així com les conseqüències que aquest fet podria comportar entre la població.

En aquesta època de l’any, la població passa dels més de 12.000 habitants habituals a una població estacional de més de 50.000 persones aproximadament.

Risc de rebrot molt alt

Pel que fa a les dades, l’índex de risc de brot és de 1300.56, considerat molt alt, mentre que la taxa de reproducció de l’epidèmia ponderada és de 2.00 (cal tenir en compte que l’epidèmia creix si és superior a 1). Pel que fa al nombre de casos diagnosticats amb PCR i test d’antígens, dels 81 detectats els darrers 14 dies s’ha passat als 57 dels darrers 7 dies, segons dades del departament de Salut.

En aquest sentit, el consistori, que les darreres hores ja ha anunciat l’ajornament de les festes de Sant Jaume per tal de continuar vetllant per la salut i la seguretat de la ciutadania fa, de nou, una crida a la responsabilitat.

Els que hi estan inclosos

D’altra banda, els ajuntaments del Camp de Tarragona afectats pel possible toc de queda anunciat pel Govern consideren que la mesura serà útil per poder contenir l’avenç de la pandèmia registrat durant els últims dies. Així ho entenen alcaldes i regidors de municipis on el Govern preveu aplicar la mesura.

Des de Reus, Carles Pellicer s’ha mostrat comprensiu amb el toc de queda per contenir la pandèmia. També ha saludat la mesura l’alcalde de Salou, Pere Granados, qui ha lamentat que no s’hagi aprovat abans. L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, confia que les restriccions en aquest moment permetin rellançar l’activitat turística a partir de l’agost. Des de Valls, el regidor Martí Barberà celebra que s’ha tingut en compte la diversitat territorial.

Redacció – ACN