TOTS 21

Els alumnes, un cop escollit el projecte, realitzaran la presentació d’aquest davant diverses entitats i agents econòmics de la ciutat. Foto: Ajuntament

La conselleria de Comerç de l’Ajuntament de Tarragona, dins el marc del conveni de cooperació establert amb l’IES F. Vidal i Barraquer, ha plantejat als alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior en Gestió de vendes i espais comercials, el repte de desenvolupar el projecte Fòrum Tarraco Client (FTC).

Aquesta tasca, emmarcada dins l’estratègia de reactivació comercial de la ciutat, té com a objectiu dissenyar un programa de fidelització per a aquelles persones compromeses amb el consum local a Tarragona. És important remarcar la complexitat del projecte, en el qual els alumnes hauran de definir un pla de fidelització que englobi el petit comerç, grans marques i operadors, el sector de la hostaleria i la restauració, així com altres serveis que conformen el teixit comercial de Tarragona.

El propòsit del FTC és enfortir i consolidar el comerç de Tarragona, estimulant a la compra de proximitat, tant en els establiments físics com en els canals online dels comerços de la ciutat. D’aquesta manera, es premiaria a la ciutadania en el seu compromís de compra i consum mensual en comerç de Tarragona amb accés preferencial a un ampli catàleg de productes i serveis premium.

Els alumnes, un cop escollit el projecte més adient entre tots els que hagin valorat i debatut, realitzaran la presentació d’aquest davant diverses entitats i agents econòmics de la ciutat, així com l’equip tècnic de la Conselleria de Comerç, encapçalat per la consellera Maria José López.

La construcció d’aquesta eina de fidelització i d’estímul competiu per al nostre comerç, ha d’ajudar a mantenir i impulsar una oferta comercial rica, diversa i de proximitat a Tarragona. El repte és important, i la implicació amb el comerç tarragoní il·lusiona a l’alumnat del cicle formatiu del Vidal i Barraquer.

La col·laboració entre la conselleria de Comerç de l’Ajuntament de Tarragona i el Institut Francesc Vidal i Barraquer, s’inicia al 2016, amb la signatura de conveni de cooperació, i segueix donant els seus fruits, amb realització de pràctiques d’alumnes al departament de Promoció Comercial (ara interrompudes per la pandèmia COVID), i amb la realització d’altres projectes d’àmbit comercial, que projecten i ajuden a inserir als alumnes de cicles de comerç i màrqueting de l’institut, en el món laboral.

Redacció