.

.

TOTS 21

La policia ha carregat contra els manifestants concentrats als accessos exteriors de l’aeroport del Prat per la forta pressió que els concentrats estaven fent a la línia policial, segons han informat fonts policials. L’actuació ha buscat evitar el risc que accedissin «violentament» a l’interior de l’aeroport des de la planta 0 de l’aeroport, concretament, a la zona d’aparcament dels taxis. Segons les mateixes fonts, la maniobra ha servit per «guanyar espai i seguretat». Els Mossos han llençat projectils de foam. A la sortida de l’estació de Renfe de la T2 també s’han produït càrregues.
Al llarg d’aquest dilluns, el SEM ha atès 13 persones, 10 de les quals a la T1. Cap d’aquestes ha estat de gravetat, malgrat que dos dels atesos al Prat han hagut de ser traslladats al centre sanitari. Quant a les imatges difoses sobre l’ús de pots de fum, la policía precisa que els concentrats han buidat extintors sobre la línea policial. Un periodista de RAC1 ha estat ferit en rebre una pedrada.
Els manifestants i la policia, una lluita sense quarter
Enfrontaments entre la policia i un grup de manifestants que llança objectes contra el cordó policial a l’aeroport del Prat. Els Mossos han efectuat càrregues quan diverses persones s’han enfrontat als agents. Segons fonts policials, una part dels concentrats no han respost a les indicacions i han avançat amb intenció de superar la força policial utilitzant extintors, senyals de trànsit i palets, amb els quals també han fet barricades. Diverses persones han resultat ferides i hi ha molts desperfecte a la zona de l’aparcament. Els Mossos d’Esquadra estan disparant desenes de bales de foam per fer retrocedir els manifestants.
ACN.