.

Foto dels representants de la Lliga entregant els braçalets

Foto dels representants de la Lliga entregant els braçalets

Avui dilluns 7 d’octubre, representants de la Lliga contra el Càncer de Tarragona i Terres de l’Ebre; Joana Carrasco, vicepresidenta de la Lliga, Lídia Pascual, delegada de l’entitat a Tarragona, i dues voluntàries de la Lliga, Maria Antonia, Mariví i Paula, han fet entrega d’uns braçalets a l’Hospital de Dia de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona. Aquests braçalets, creats per les mateixes voluntàries de la Lliga, serveixen per tapar el catèter d’inserció perifèrica (PICC) que es posa per administrar els tractaments als pacients amb càncer.

Concretament, aquesta via, la PICC, va protegida per un apòsit completament estèril i damunt es posen aquests braçalets que substitueixen les malles blanques hospitalàries habituals. Aquests braçalets fan la mateixa funció que les malles, són més bonics, amb colors vius, i serveixen per fer conscienciació sobre les malalties oncològiques. El catèter d’inserció perifèrica (PICC) és una via que permet que els pacients oncològics puguin rebre els tractaments directament a la sang evitant realitzar moltes puncions ja que aquesta via pot deixar-se sota la pell, durant mesos, sense risc d’infecció.

La Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre és una organització no governamental, sense ànim de lucre constituïda el 23 de juliol de 1993 que té com a objectiu general realitzar activitats que millorin el control i la prevenció del càncer a la població. La Lliga realitza activitats d’informació i educació a la població mitjançant xerrades, conferències, impressió i distribució d’opuscles i difusió en els mitjans de comunicació. Els temes són ben diversos i sempre relacionats amb la prevenció, el diagnòstic, la investigació i el control de la malaltia, el seu tractament, etc.

A més, es realitza una tasca d’orientació i suport als malalts i a les seves famílies, durant tot el procés de la malaltia, a través majoritàriament dels voluntaris de suport que són formats constantment per tal de realitzar una tasca adequada i òptima envers els malalts.